Angajatori amendaţi cu aproape 100.000 de lei pentru muncă la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat 16 controale în ultima săptămână pentru depistarea celor care muncesc fără forme legale. 12 angajatori s-au aflat în ilegalitate şi au fost amendaţi de inspectorii de muncă.

Nouă persoane au fost depistate fără forme legale de angajare, dintre care trei femei, fiind aplicate şapte amenzi în valoare de 90.000 lei.

„Societăţile sancţionate aveau ca obiect de activitate servicii, prelucrare deşeuri, comerţ şi alimentaţie publică. În total au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale la 12 angajatori, dintre care amenzi în valoare totală de 99.500 lei. În domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă au fost efectuate un număr de 21 controale de verificare privind respectarea prevederilor legale şi au fost aplicate 45 sancţiuni în valoare de 28.000 de lei.  Principalele motive pentru aplicarea sancţiunilor au fost instruirea necorespunzătoare a personalului, neefectuarea controlului medical periodic, neasigurarea dispozitivelor de protecţie la organele aflate în mişcare, la echipamentele de muncă, neefectuarea evaluării riscurilor", au anunţat reprezentanţii Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite