Târgu-Jiu: Angajaţii de la Energoconstrucţia s-au întors la muncă după zece zile de grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă nu vor primi integral drepturile salariale, muncitorii vor acţiona întreprinderea în instanţă
Dacă nu vor primi integral drepturile salariale, muncitorii vor acţiona întreprinderea în instanţă

Angajaţii Energoconstrucţia Rovinari s-au întors, în această dimineaţă, la lucru, după ce au stat în greva foamei zece zile.

Din cauză că nu au primit salariile de cinci luni, salariaţii de la Energoconstrucţia Rovinari, hotărâseră să protesteze, astăzi, în Piaţa Prefecturii. Oamenii a renunţat la protest deoarece conducerea întreprinderii le-a dat, aseară, salariul pe luna noiembrie. „Trebuie să plătim muncitorilor salariile pe cinci luni. Întreaga sumă se ridică la aproape 2.500.000 de lei. În funcţie de fondurile pe care le vom recupera, se va achita săptămânal câte un salariu restant“, a declarat Jean Patentaşu, directorul filialei Energoconstrucţia Rovinari.

Întreprinderea, acţionată în instanţă

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Muncii spun că muncitorii vor acţiona întreprinderea în instanţă dacă nu vor primi salariile integral. „Între conducerea societăţii şi angajaţi a fost semnat un protocol prin care s-a stabilit un calendar al plăţilor salariilor. În cazul în care nu se respectă oamenii sunt hotărîţi să dea întreprinderea în judecată“, a declarat Iulian Buduran, secretar general al Federaţiei.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite