Târgu-Jiu:VIDEO/ Angajaţii Complexului de Recuperare Neuropsihiatrică Bâlteni au oprit lucru şi au protestat pentru că nu şi-au primit sporurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

50 de salariaţi ai Complexului de Recuperarea şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Adulţi Bâlteni din municipiul Târgu-Jiu au întrerupt activitatea, în această dimineaţă, şi au ieşit în faţa unităţii. Persoanele bolnave au fost îngrijite doar de câteva dintre infirmiere.

Lucrătorii sunt revoltaţi pentru că trebuie să primească drepturi salariale câştigate în instanţa de judecată cuprinse între 2000 şi 3500 de lei de persoană şi nu au văzut până acum niciun leu. „Am un salariu de 600 de lei, din care 200 de lei dau pe transport. Lucrăm în condiţii foarte grele cu persoane bolnave, unele nedeplasabile, iar altele violente. De multe ori am fost lovite de persoanele bolnave. Nu mai avem din ce să trăim. Ne-a ajuns cuţitul la os. După ce că salariul este de mizerie , nu ne dau nici drepturile pe care le-am câştigat în instanţa de judecată?. Nu plecăm până când nu ne vor da jumătate din bani. Nu am mai plătit rata la banca de un an. De Paşte m-am împrumutat ca să avem ce pune pe masă. Nu mai putem îndura. În plus, am fost şi ameninţaţi“, a spus Angela Păsărin, infirmieră.

image

Salariaţilor li s-a dat doar o mică parte din banii pe care trebuie să-i primească

Liderul de sindicat Cristi Aldescu spune  : „50 de oameni au refuzat să intre la serviciu şi vor să li se transmită în scris data la care vor primi banii. Au câştigat în instanţă şi fiecare trebuie să primească sume cuprinse între 2000 şi 3600 de lei, dar li s-a transmis că li se vor achita doar 160-170 de ei. Este vorba de banii pentru hrană, medicamente şi transport din februarie 2010 şi până decembrie 2010, care nu s-au acordat . Aceste sume erau prevăzute în contractul colectiv de muncă şi nu s-au mai dat“.

Directorul DGASPC Gorj susţine că angajaţii sunt manipulaţi

Constantin Preoteasa, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, spune că lucrătorii sunt manipulaţi: Ei vor ca aceste drepturi câştigate să se dea toate odată sau cel puţin jumătate, ceea ce nu este posibil. Suma este foarte mare, iar noi nu putem să suportăm aşa ceva din buget. Am hotărât să dăm banii în tranşe. Este vorba de 3,6 milioane lei. Prima tranşă a fost virată, a doua urmează să fie virată până pe 10 mai. Noi credem, totuşi, că angajaţii sunt manipulaţi nu ştim exact de către cine. Domnul preşedinte Ion Călinoiu a demarat o anchetă în acest caz pentru a vedea dacă este vorba de manipulare", a spus Constantin Preoteasa.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite