Târgu-Jiu: Angajată de la Finanţe: „Pur şi simplu m-am uscat. Nu vrem pomană, ne vrem drepturile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei aproximativ 200 de angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj au organizat astăzi un protest spontan la sediul instituţiei. Cu salariile tăiate şi stimulentele neacordate de trei luni, salariaţii abia reuşesc să îşi mai plătească ratele la bănci şi să îşi ducă traiul de pe o zi pe alta.

Peste 100 de angajaţi ai instituţiei au închis birourile şi ghişeele şi au coborât la protest, restul sistând activitatea. Oamenii sunt disperaţi pentru că salariile au scăzut dramatic şi vor ca drepturile să le fie respectate. „Am rate şi doi copii la facultate, pentru care plătesc taxe. Rata lunară la bancă este de 1.300 de lei, iar salariul meu a scăzut de la 1.398 de lei la 700 de lei. Plătesc rata o dată la două luni, cu bani împrumutaţi de la mama mea, care este pensionară sau cu împrumuturi de la prieteni. Pur şi simplu m-am uscat. Nu vrem pomană, ne vrem drepturile“, spune Aurelia Spătaru, referent de specialitate.

„Protestăm pentru a ne revendica drepturile salariale, pierdute în proporţie de 60-70 la sută, pentru că ne-au tăiat şi stimulentele. Ne descurcăm foarte greu, toţi avem rate. Am avut salariul de 1.900 de lei, iar acum câştig 700 de lei. Nu mi se pare normal să se taie stimulentele, practic erau bani din sumele suplimentare atrase de fiecare angajat“, spune inspectorul Alin Berculescu.

Luminiţa Mihalache, consilier superior, are rate la bancă de 800 de lei, iar salariul i-a scăzut cu 400 de lei. „E foarte greu, după ce plătim ratele nu ne mai rămâne nimic. Soţul e şi el bugetar, aşa ca vă daţi seama ce situaţie este. Stăm aici până ni se rezolvă problemele“, spune aceasta.



Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite