Târgu-Jiu: VIDEO/ Angajată a DGASPC Gorj, dată pe mâna recuperatorilor de credite bancare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela Păsărin a plecat, azi-noapte cu autocarul, să protesteze pe străzile capitalei, alături de sindicaliştii gorjeni
Angela Păsărin a plecat, azi-noapte cu autocarul, să protesteze pe străzile capitalei, alături de sindicaliştii gorjeni

Femeia a ajuns pe mâna recuperatorilor după ce, vreme de şase luni, nu şi-a mai putut achita datoriile în bancă. Între timp salariul a devenit mai mic decât rata lunară, iar gândul că ar putea rămâne fără locuinţă o îngrozeşte.

Reducerea salariilor i-a lovit pe toţi bugetarii, dar a reprezentat o adevărată catastrofă pentru angajaţii Centrului de Recuperare şi Reabilitare  Persoane cu Handicap  Bîlteni, din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.
Lasaţi fără sporuri, cu leafa apoi redusă cu 25%, angajaţii au ajuns să aibă rate mai mari decât salariul. În această situaţie se află şi Angela Păsărin, o infirmieră, în vârstă de 38 de ani. Aceasta lucrează în centru de 15 ani şi are un venit de 530 de lei.


Leafa, 530 lei, rata în bancă 900 lei


Anul trecut, femeia a împrumutat bani din bancă pentru achiziţionarea unei locuinţe. „Creditul l-am împrumutat anul trecut.  Din ianuarie ne-au tăiat sporurile de noapte, bonurile de masă, chletuielile cu transportul. Din 1400 cât luam înainte am rămas cu 530 de lei. Cu aceşti bani nu se poate supravieţui în condiţiile în care sunt unic întreţinător de familie. Soţul nu are serviciu, avem băiatul la liceu şi fata la facultate. Nu ştiam că vin vremurile astea altfel, nu mai cumpăram locuinţa. Rata în bancă este 900 de lei, iar de şase luni nu am mai plătit nimic. M-am săturat să tot primesc la somaţii.  Sunt disperată, iar de curând am fost dată pe mâna recuperatorilor de credite bancare“, a spus infirmiera.

Angela Păsărin a fost prezentă, alături de cei 700 de sindicalişti gorjeni, la marele miting din capitală.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite