Târgu-Jiu: Aneta Cocheci, asistenta medicală pasionată de teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A lucrat timp de 15 ani ca asistent medical la Policlinica Stomatologică din Târgu-Jiu. În timpul liber, Aneta este nelipsită de la piesele de teatru.

De mic copil a visat să devin cântăreaţă. În clasele primare participa la toate manifestările organizate cu ocazia serbărilor şcolare. Aneta Cocheci a copilărit la bunci, în comuna Dăneşti. „La ţară aveam pick-up şi ascultam cu drag melodiile Mariei Tănase şi ale Irinei Loghin. Scriam textele pe caieţel şi le învăţam. În clasa a doua am urcat prima dată pe scenă, să cânt“, îşi aminteşte Aneta Cocheci. De asemenea, este pasionată de poezii. Întreaga tinereţe şi-a dedicat-o poeziei şi cântecului. „Când m-a cunoscut, soţul meu îmi spunea că i-am luat minţile cu poeziile şi cântecele mele“, îşi aminteşte Aneta.

Desenator tehnic la fabrica de sticlă

A urmat Liceul Pedagogic din Târgu-Jiu după care a absolvit Şcoala de Pictură din Sighişoara. „Păstrez şi acum câteva tablouri pictate în ulei, iar restul le-am oferit pe la cunoştinţe sau rude. În 1972 m-am întors din Sighişoara şi m-am angajat la ca desenator tehnic la fabrica de sticlă. Am lucrat timp de opt ani. Am fost pasionată de desen, dar nu am avut sprijinul moral şi nici ajutor de la nimeni ca să continui în acest domeniu“, mărturiseşte Aneta Cocheci.

Şi-a deschis un cabinet stomatologic

A lucrat, ca asistent medical, timp de 15 ani, la Policlinica Stomatologică din Târgu-Jiu, la un cabinet destinat copiilor. „A fost plăcut să lucrez cu copiii. Întotdeauna mi-a părut rău să-i văd pe alţii că suferă. Copiilor le era teamă, însă eu aveam metodele mele de a-i face să elimine frica de medical stomatolog. Lucram ca registrator medical, dădeam medicului unetele de extracţii, pregăteam materialul dentar, dar recunosc că am furat din meseria medicilor. Dacă aş fi pusă în situaţia de a pune o plombă la o măsea aş reuşi fără probleme. Am învăţat multe lucrând în acest domeniu. Atunci când rudele sau prietenii suferă, încerc să găsesc leac pentru durere“, povesteşte Aneta, care acum îşi ajută soţul, medic stomatolog şi el, la cabinetul propriu.

Pasionată de scenă

Atunci când nu este la cabinetul stomatologic, Aneta Cocheci merge cu plăcere la teatru. Aceasta spune că vizionarea de spectacole reprezintă o pasiune încă din tinereţe. „Nu pierd sub nici o formă spectacolele. De fiecare dată când la Teatrul Elvira Godeanu este anunţată vreo piesă de teatru, nu ezit să merg. Unii dintre actori îmi trimit invitaţie pentru că ştiu că sunt un spectator fidel“, încheie Aneta Cocheci.

Ce-i place?

Muzica de calitate. Îi place să asculte melodiile vechi cântate de cunoscuta solistă Maria Tănase. Adoră excursiile. A vizitat Milano, Viena, Atena, Budapesta şi Grecia.

Ce nu-i place?

Aroganţa oamenilor, mizeria haosul şi minciuna. Îi plac persoanele care dau dovadă de sinceritate, însă nu poate înţelege lipsa de respect a tinerilor din ziua de astăzi, care sunt bădărani şi lipsiţi de respect. Consideră că generaţia tânără este lipsită de romantism.

Vă plac extraordinar de mult poeziile. Aveţi vreun poet preferat?


Da, am câteva nume de poeţi ale căror versuri le îndrăgesc. Este vorba de Mihai Eminescu, Ion Minulescu şi Vasile Militaru. Îmi plac versurile lor pentru că sunt reale.

Aţi lucrat ca asistent medical în străinătate?


Printr-un contract de mediere, am lucrat câteva luni, la un cabinet stomatologic, în insula Rhodos din Grecia. A fost o experienţă inedită, din care am învăţat lucruri interesante.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite