Târgu-Jiu: Andrei Anghel, percuţionistul îndrăgostit de muzica rock

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A câştigat anul acesta marele premiu la Concursul Internaţional „Orpheus“, fiind prima competiţie la care a participat.

Rock-ul a fost şi este marea pasiune a lui Andrei de când era la grădiniţă. La trei ani a auzit pentru prima dată sunetul tobei, mai târziu înscriindu-se la Liceul de Muzică Dinu Lipatti din Bucureşti.
De mic am fost pasionat de instrumentele de percuţie. Îmi place toba, marimbafonul, xilofonul, vibrafonul. Părinţii mei sunt manageri de firme şi locuiesc în Bucureşti împreună cu fratele meu mai mic cu nouă ani. Eu am venit la bunicii mei în Târgu-Jiu, unde am şi continuat studiile la Liceul de Muzică şi Arte Plastice Constantin Brăiloiu, la specializarea instrumente de percuţie. Primul instrument de care m-am îndrăgostit a fost toba, apoi marimbafonul“, mărturiseşte Andrei.
În clasele primare participa la toate evenimentele şi serbările şcolare, iar de sărbători cânta colinde alături de membrii Ansamblului coral din cadrul Liceului Dinu Lipatti. De la un amic a primit un set de tobe, iar părinţii i-au cumpărat şi un pian electronic.

Visează să cânte într-o mare filarmonică

Anul acesta a participat la concursul Internaţional de Interpretare Instrumentală „Orpheus“. A reuşit să obţină premiul I, fiind prima competiţie la care ia parte. „A fost o competiţie cu mari emoţii, dar am obţinut premiul I şi un premiu special al juriului de 100 de lei“, spune Andrei.
Cel mai mare vis al lui este să ajungă să cânte într-una dintre cele mai mari filarmonici ale lumii. Percuţionistul mai are o pasiune, aceea de a arunca cu mingea la coş. A fost înscris la Clubul Steaua din Bucureşti, la baschet, avându-l ca antrenor pe Costel Cernat. Lui Andrei îi place desenul la fel de mult cum îi place muzica. Adoră să deseneze personaje din desenele japoneze şi maşini 3 D.


Îţi place foarte mult baschetul, practici acest sport şi acum?


Deocamdată nu. Până acum am avut noroc numai de lovituri. La fotbal am făcut o întindere de ligament, însă nu este nimic grav. După ce mă voi reface, mă voi înscrie la baschet în cadrul Clubului Pandurii Târgu-Jiu.

Ce planuri ai în ceea ce priveşte cariera muzicală?


La muzică nu voi renunţa niciodată şi sper să devin membru al unei trupe de rock. În privinţa carierei profesionale, cred că mă voi orienta în domeniul arhitecturii, deoarece ador desenul şi cred că mi s-ar potrivi mai bine.

Ce-i place: Muzica rock,  A Skylit drive este trupa lui preferată . Îi plac sporturile extreme. Îi plac sporturile extreme. Adoră să se plimbe cu bicicleta şi să joace baschet. A fost înscris aproape trei ani în Clubul Steaua Bucureşti,

Ce nu-i place: Manelele şi alte genuri de muzică de peroastă calitate. Urăşte copiii care se iau de el fără motiv. Nu-i plac băieţii şmecheri şi persoanele pline de fiţe. De asemenea, nu-i place să mănânce legume şi supe. 


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite