Târgu-Jiu: Andreea Turbatu a învăţat să danseze latino în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Face dans de la şapte ani, este componentă a trupei Sinkron, iar acum se antrenează pentru un festival internaţional de gen din  Peninsulă.

De la şase ani a fost atrasă de dans. Privea cu plăcere la emisuni de dans şi muzică la care participau copii pasionaţi de dans. Mama a fost cea care i-a descoperit talentul către dans. „Îmi plăcea să dansez prin casă după melodiile cântăreţelor Beyonce şi Shakira. Acum prefer emisiunea «Dansez pentru Tine», la care am şi participat. În urmă cu doi ani a avut loc preselecţia de la Craiova. La vârsta de şase ani m-am înscris la Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu, secţia dans modern. Am urmat şi cursuri de gimnastică şi balet. Un an mai târziu am avut şi primul spectacol la Festivalul Berii,  rganizat la Târgu-jiu. Mă implicam, alături de colegele de clasă, în organizarea spectacolelor de dans la diverse evenimente şcolare“, îşi aminteşte Andreea.Aceasta a urmat timp de şapte ani cursurile Şcolii Populare de Artă, coordonată fiind de profesoara Mihaela Dinu.

Va dansa la Sanremo

De trei ani s-a înscris la Palatul Copiilor din Târgu-Jiu . Face parte din trupa Sinkron. Andreea a reuşit, alături de ceilalţi colegi, performanţe deosebite. A participat la numeroase concursuri şi spectacole la nivel judeţean, naţional şi internaţional. „Luna trecută am participat la un concurs judeţean de dans modern, la care au  concurat elevi din mai multe licee din Gorj. Împreună cu colegii am câştigat locul I. De-a lungul timpului am obţinut multe cupe şi diplome pentru dans. Urmează să particip la Festivalul Internaţional de Dans Modern din Italia, oraşul Sanremo. La această competiţie am participat şi anul trecut. Pentru mine a fost un eveniment inedit, foarte important pentru viitoarea mea carieră. Visul meu este să devin coregraf. Îmi place dansul la nebunie şi nu cred că aş putea trăi fără dans. Când sunt supărată dansul mă alină“, mărturiseşte Andreea.

Îşi moşteneşte mama

Am urmat trei luni de cursuri de dans latino la un club din Italia“, spune Andreea, care crede că o moşteneşte pe mama sa, fostă angajată a Doinei Gorjului. „Mama participa la spectacole de muzică populară. Îmi doresc şi eu să ajung o cunoscută dansatoare pe plan internaţional, însă în dansurile moderne. Fiindcă este pasionată de sport, când nu dansează, merge pe role prin oraş. „Mi-aş dori ca primăria să amenajeze piste pentru roleri,
biciclişti şi skateri
“, spune tânăra. Artista recunoaşte că dansul şi mersul pe role nu sunt singurele pasiuni. Este îndrăgostită şi de pictură. „La vârsta de 12 ani, în clasa a V-a, a participat la un concurs internaţional de artă plastică N.N. Tonitza care a avut loc la Vaslui. Am prezentat un desen cu peisaj de iarnă. Când am timp desenez foarte mult. Ador natura“, încheie Andreea Turbatu.


Ce-i place:  Sportul şi călătoriile cu prietenii. Andreea a fost în excursie prin mai multe locuri  mportante din ţară şi în străinătate. A văzut Veneţia, Monte Carlo, Viena. Adoră să meargă în vacanţa de vară, la mare. La sfârşit de săptămână, merge cu prietenele la distracţie în cluburi.

Ce nu-i place: Trădarea. Nu suportă şerpii şi şobolanii. Nu-i plac persoanele care rănesc animalele şi nici oamenii care nu spun adevărul.

Care este fi lmul tău preferat ?


High School Musical. Acest film conţine şi muzică, şi dans, şi de aceea îmi place enorm.

Ce dansator preferi?


Loredana Chivu. O urmăresc în fiecare emisiune în care apare la televiziunile naţionale.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite