Târgu-Jiu: Andreea Pînişoară, actriţa care cântă în limba lui Voltaire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Olimpica de la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu a câştigat recent premiul al doilea şi o excursie de 10 zile în Franţa, la Festivalul Naţional de Cântec Francofon.

De mică a avut inclinaţii spre muzică şi a visat să devină actriţă. Deşi nu a urmat cursuri de canto, a invăţat singură să cante, fredonand prin casă. Talentul l-a moştenit de la mama sa, care a cochetat cu muzica. „Îmi place foarte mult muzica uşoară. In copilărie, adoram concertele lui Beyonce, iar acum tind mai mult spre muzica romanească. Ascult foarte des piesele  trupei Vama Veche şi mă impresionează mesajele lui Tudor Chirilă. Pot chiar să-l consider un exemplu de urmat. Un model in viaţă pentru mine este şi profesoara mea de franceză, care, prin felul ei de a fi, m-a convins să mă inscriu la diverse activităţi dedicate francofoniei“, a povestit Andreea.

Olimpică la franceză

Tanăra solistă se declară pasionată de limbile străine. „Anul trecut am participat la Festivalul Naţional de Cantec Francofon ≪Chants, sons sur scene≫, organizat in Baia Mare. La acelaşi concurs am mers şi anul acesta. Finala a avut loc după etapele de calificare, organizate in martie şi aprilie la Cluj-Napoca, Targu Mureş, Sibiu, Timişoara, Satu Mare şi Baia Mare. La aceste faze au participat sute de candidaţi, 55 dintre aceştia fiind aleşi pentru marea finală. La categoria 18 - 25 de ani, am obţinut premiul al doilea şi o excursie de 10 zile la Festivalul ≪Les Francofolies de la Rochelle≫, recompensă oferită de Ambasada Franţei primilor doi caştigători de la acest segment de varstă. Am primit şi o invitaţie de participare la Festivalul Cantecului Francofon de la Nis, din Serbia. Pot spune că a fost o experienţă frumoasă şi nu mă aşteptam la acest premiu“, a mărturisit artista.

Face parte dintr-o trupă de teatru

Anul trecut, Andreea Pinişoară a obţinut locul al doilea la faza judeţeană a olimpiadei de franceză. Liceana de la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu este pasionată de limbile străine. Este o elevă serioasă, ambiţioasă, are mult curaj şi un extraordinary simţ al răspunderii. Andreea are şi o a doua pasiune: iubeşte foarte mult teatrul. Mergând împreună cu colegii la diverse reprezentaţii, a ajuns să facă parte din trupa Colegiului Naţional Tudor Vladimirescu, coordonată de actriţa Simona Urs, de la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu din Targu-Jiu. „Am participat cu o piesă regizată de coordonatoarea noastră, acum doi ani, la Festivalul ≪Jos Pălăria≫, din Bucureşti. Este un hobby care îmi face multă plăcere şi niciodată nu m-am gandit să renunţ la el. Cand sunt pe scenă, simt că pot să transmit orice mesaj publicului, mă simt puternică“, a mai spus tanăra.

Ce facultate vrei să urmezi?

Mă pregătesc pentru a intra la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti, din dorinţa de a cunoaşte legile pe care societatea se bazează.

Ai vreun sport preferat?

Da, îmi place foarte mult să înot. De la vârsta de 11 ani am urmat cursuri şi acum abia aştept vacanţa de vară, pentru a pleca la mare.

Ce-i place:  Muzica bună, în special rock. Îi plac persoanele optimiste şi cele care merg mai departe indiferent de greutăţile sau obstacolele pe care le-ar putea întâmpina. Apreciază oamenii care respect natura şi, de asemenea, este mare iubitoare de artă.

Ce nu-i place: Detestă indiferenţa, nu-i plac oamenii lipsiţi de încredere şi cei care renunţă cu uşurinţă la propriile vise, dând vina pe societate. Nu suportă persoanele care se ghidează după deviza „scopul scuză mijloacele“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite