Târgu-Jiu: Andreea Cotîrlău, o Miss Boboc pricepută la joc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Cotîrlău
Andreea Cotîrlău

A luat premiul pentru frumuseţe în primul an de liceu şi face parte din Ansamblul Folcloric Codruleţul, participând la festivaluri în ţară şi peste hotare.

În copilărie, îşi dorea să fie interpretă de muzică populară. Asculta pe atunci piesele îndrăgitei soliste Niculina Stoican, fiind vrăjită de stilul, de energia ei, de felul în care reuşea să le transmită oamenilor dragostea pentru folclor. Primii paşi în lumea dansului i-a făcut în anii de gimnaziu. „Directoarea Şcolii Generale Ecaterina Teodoroiu din Târgu-Jiu ne-a adus un coregraf de la Ansamblul Doina Gorjului, să ne înveţe să dansăm. Făceam repetiţii chiar şi după ore. Atunci am început să îndrăgesc dansul. Una dintre colegele mele de clasă era la dansuri populare, la Palatul Copiilor, şi îmi povestea cât era de frumos la cursuri“, îşi aminteşte  Andreea Cotîrlău.

Premiul I la festivalul internaţional din Bulgaria


A decis, în cele din urmă, că este o experienţă pe care nu trebuie să o rateze, aşa că la 14 ani s-a înscris şi ea la secţia de dansuri populare. Era fascinată de folclor, nu lipsea de la nicio serbare şcolară şi îi plăcea să se prindă în hore. Acum, spune că dansul i-a intrat în sânge. Face parte din Ansamblul Folcloric Codruleţul, de la Palatul Copiilor şi, împreună cu colegii săi, a urcat pe scenă la numeroase festivaluri. După doar câteva luni de pregătiri, a ajuns să reprezinte România la Festivalul internaţional de muzică şi dansuri populare din Bulgaria, obţinând locul întâi, alături de ceilalţi dansatori ai ansamblului. Profesorii o apreciază mult pentru ambiţia de care dă dovadă. Directoarea liceului, Maria Dabelea, spune despre Andreea că are rezultate remarcabile la învăţătură şi că este o elevă ascultătoare.

Preocupată să  arate mereu bine

Este mereu în formă şi are grijă să strălucească pe scenă. Pune preţ pe imaginea sa nu doar când participă la festivaluri, ci şi când merge la şcoală. În fiecare zi îşi aranjează altfel părul şi îi place să fie şic, iar colegele îi cer sfaturi când vine vorba de vestimentaţie sau coafură. A fost aleasă Miss Boboc la Grupul Şcolar Bârseşti, iar de atunci i se spune „Maria Lătăreţu“. „La concursul de frumuseţe a trebuit să interpretez o melodie populară la alegere. Eram îmbrăcată în costum tradiţional şi îmi făcusem coafura în stilul Mariei Lătăreţu. Aveam părul foarte lung pe atunci. Am avut mari emoţii şi nu mă aşteptam să câştig“, încheie Andreea.

Îţi aminteşti când ai cântat pentru prima dată pe scenă?

Bineînţeles, nu o să pot uita niciodată. Prima apariţie a fost pe vremea în care eram elevă la şcoala generală. Am interpretat atunci piesa „Bob de rouă“, a Niculinei Stoican, cu ocazia unui concurs de prezentare a portului popular.

 Ce carieră ai vrea să urmezi?


Mi-aş dori să devin inspector, să ajung să-i protejez pe consumatori de abuzurile comercianţilor. În paralel, în domeniul artisitic, aş vrea să continui ca instructor de dans.

Ce-i place:  Onestitatea. Apreciază oamenii corecţi şi pe cei înţelegători. Îi place să-şi petreacă timpul în compania prietenilor. Adoră călătoriile la munte şi se simte bine când iese la cumpărături.

Ce nu-i place: Detestă monotonia, nu poate să stea prea mult într-un singur loc. Nu suportă persoanele cu două feţe, pe care le consideră periculoase.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite