Târgu-Jiu: Anchetă finalizată la Tehomir: Complexul Energetic Turceni, amendat cu 16.000 de lei pentru decesul bărbatului electrocutat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul a avut loc la sfârşitul lunii martie, când unul dintre angajaţi a murit electrocutat. Reprezentanţii ITM au finalizat astăzi ancheta şi au stabilit cauzele care au dus la moartea bărbatului de 42 de ani.

Gheorghe Năsui avea 42 de ani, locuia în Tismana şi era angajat, de aproape două decenii, la mina Tehomir, pe post  de vagonetar. Pe 23 martie,  acesta şi-a pierdut viaţa, chiar la locul de muncă, electrocutându-se la un panou de alimentare cu energie electrică. Tragedia s-a petrecut la primele ore ale dimineţii, exact în momentul în care se pregătea să iasă din tură. Din acel moment şi până astăzi, inspectorii de muncă au efectuat cercetări pentru a stabili în ce circumstanţe s-a produs decesul.

image

Familia bărbatului va primi mai multe salarii drept despăgubire din partea Complexului Energetic Turceni, dar şi o pensie lunară, acordată în baza asigurării întocmite de reprezentanţii complexului cu Casa de Pensii, în caz de accidente la locul de muncă.

CE Turceni va plăti patru amenzi, în valoare de 16 mii de lei

 „A fost finalizată ancheta de la Tehomir, fiind aplicate mai multe sancţiuni  Complexului Energetic Turceni. Prima amendă, în valoare de cinci mii de lei, a fost aplicată pentru starea de nefuncţionalitate a releelor de protecţie. A doua sancţiune,  în valoare de 3500 de lei, a fost aplicată pentru efectuarea de operaţii de către persoane neautorizate, în sensul că persoana decedată era angajată pe postul de vagonetar şi nu pe cel de electrician. Complexul Energetic Turceni a primit încă o amendă pentru primirea la lucru a angajaţilor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Ultima sancţiune aplicată la CE Turceni, în urma finalizării anchetei, a fost acordată pentru faptul că echipamentul de protecţie a fost montat în neconformitate cu cartea tehnică, amenda fiind de patru mii de lei“, declară inspectorul Eugen Başoldea, de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.

image

Bărbatul care a fost electrocutat avea o alcoolemie de 1,6 mg/l alcool pur in aer expirat şi din acest motiv se face vinovat parţial pentru moartea sa. Electrocutarea s-a produs din cauza pompei submersibile, care a permis ca apa să intre în cutia de borne, provocând electrocutarea angajatului CE Turceni.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite