Anchetă cu „maximă urgenţă“ în cazul bebeluşilor care au murit înainte să fie aduşi pe lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cazurile au intrat în atenţia Colegiului Medicilor Gorj
Cazurile au intrat în atenţia Colegiului Medicilor Gorj

Tribunalul Gorj a preluat cazurile de la Târgu-Cărbuneşti şi Novaci pentru a dispune cât mai repede măsurile legale.  În ambele situaţii, mămicile îl acuză  pe acelaşi medic, Damian Diţescu, de nepăsare.

Prima  tragedie a fost înregistrată la sfârşitul lunii septembrie, la Târgu-Cărbuneşti, când Elena Toarnă a solicitat cezariană, însă, pentri că medicii nu au luat la timp deciziile, copilul din pântecele sale a murit în ambulanţa care îl transporta spre maternitatea din Târgu-Jiu. Marţi seara, o altă femeie, Violeta Cândea, s-a dus la spitalul din Novaci, pentru a aduce pe lume un bebeluş pe cale naturală, însă medicul Damian Diţescu, cel care a asistat-o la naştere, a constatat decesul. Tatăl băieţelului l-a acuzat că nu a intervenit la timp. Procurorii vor da verdictul în ambele cazuri.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus preluarea dosarelor penale în care se fac cercetări privind pe cei doi bebeluşi morţi la naştere în spitalele din oraşele Târgu-Cărbuneşti şi Novaci, dosare înregistrate iniţial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci. Cele două dosare au fost repartizate unui procuror din cadrul secţiei de urmărire penală de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru efectuarea anchetei cu maximă urgenţă posibilă şi dispunerea măsurilor legale", a anunţat Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite