Târgu-Jiu: Anca Goşa urcă pe scenă pentru muzică şi teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Face parte din trupa de muzică uşoară Bacio Bands şi fraţii Bumbescu şi se  pregăteşte pentru a deveni o artistă completă.

În copilărie şi-a dorit să ajungă directoare de hotel. Când a împlinit şapte ani, părinţii au dus-o pentru prima dată în staţiunea Mamaia şi a rămas fascinată de hotelurile uriaşe şi colorate. „Când eram mică voiam cu disperare să ajung patroană de hotel, dar mai târziu am descoperit că-mi place muzica. La vârsta de şase ani cântam singură prin casă. Când am mai crescut, începusem să ascult piesele de folk ale cântăreţelor Tatiana Stepa şi Maria Gheorghiu“, povesteşte Anca Goşa.

Studiază folk de cinci ani

La zece ani, s-a înscris la secţiile Muzică Uşoară şi Muzică Folk de la Palatul Copiilor Târgu-Jiu. În timp, a ajuns să participe la numeroase concursuri şi festivaluri. La Cerbul de Aur a interpretat piesa „Nu-i nimic“, a Laurei Stoica. La Concursul Megastar a participat cu piesa „Te iubeam“ aparţinând Oanei Sârbu. La Festivalul Coloana Infinitului, organizat anul trecut, la Târgu-Jiu, a obţinut locul I la fazele judeţeană şi naţională, iar anul acesta participă la acest festival la 3 iunie. Mama ei a fost cea care a îndrumat-o să îmbrăţişeze cariera muzicală. „Am intrat la Liceul de Muzică şi Arte Plastice la secţia Canto clasic - principal şi Pian -secundar pentru că îmi doresc să intru la Conservatorul de Muzică din Bucureşti şi mă ajută mult cursurile liceale. De o lună cânt în trupa de muzică uşoară Bacio Bands şi fraţii Bumbescu, coordonator fiind solistul Mihai Vulpe. De când am devenit membră a formaţiei, m-am schimbat mult. Suntem şase membri şi cântăm la un restaurant din Târgu-Jiu“, mărturiseşte tânăra.

Pe scenă, alături de mama ei


Anca Goşa dedică majoritatea timpului muzicii. Este o persoană extreme de sensibilă şi îi place să fie apreciată şi să atragă multe priviri. La vârsta de opt ani, Anca a interpretat mai multe roluri în piese de teatru alături de mama sa, care este actriţă la Teatrul Elvira Godeanu. „Mama a fost cea care mi-a descoperit pasiunea pentru teatru. Prima piesă la care am participat a fost «Don Juan» şi am interpretat- o pe Elvira în copilărie. A fost o piesă foarte grea, regizată de Gelu Badea. A doua piesă a fost «Patima Roşie», iar recent am jucat şi în musicalul «Me and my girl». Mama mă lua cu ea la teatru şi am reuşit să fur meserie de la actorii de la Teatrul Elvira Godeanu. Îmi place mult actorul George Mihăiţă, care este director la Teatrul de Comedie din Bucureşti şi îmi este rudă. Cred că după ce voi termina Conservatorul mă voi pregăti pentru facultatea de teatru“, încheie Anca Goşa.

Ce îţi doreşti cel mai mult?

Să devin cântăreaţă de operă, să încânt lumea cu vocea mea. Am o cântăreaţă preferată în ţară, Daniela Vlădescu, şi una la nivel internaţional. Este vorba de Sarah Brightman.

Ce melodie pregăteşti pentru Festivalul Coloana Infinitului?


Am pregătit deja piesa denumită „Poate mâine“, semnată de colegul şi coordonatorul trupei din care fac parte, Mihai Vulpe.

Ce-i place: Să cânte, să se plimbe şi să descopere locuri noi. Îşi doreşte să-şi facă prieteni. De asemenea, Anca este pasionată de atletism. În fiecare weekend aleargă câteva ore pentru a se menţine într-o formă fi zică şi psihică bună.

Ce nu-i place: Nu suportă ca oamenii din jurul ei să o vorbească de rău. Urăşte bârfa. Nu-i place să se trezească dimineaţa devreme. De asemenea, nu se simte bine când cineva nu îi apreciază munca în ceea ce priveşte muzica. Evită alimentele de tip fast-food.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite