Târgu-Jiu: Analize gratuite la Centrul de Dializă, cu ocazia Zilei Mondiale a Rinichiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gorjenii sunt aşteptaţi la consultaţii
Gorjenii sunt aşteptaţi la consultaţii

Centrul de Dializă, al Clinicii Polisano, de pe Strada Lt. Col Dumitru Petrescu din Târgu-Jiu, desfăşoară în acesta perioadă, ce coincide cu Ziua Mondială a Rinichiului, o campanie de informare despre bolile de rinichi, de depistare precoce a bolilor renale. Medicii vor oferi mâine şi consultaţii gratuite tuturor celor interesaţi.

Personalul Centrului de Dializă, situat vis-a-vis de sediul Direcţiei Silvice Gorj, prin cabinetul de Nefrologie, oferă gratuit sfaturi, consultaţii, determinarea tensiunii arteriale, analize de sânge şi urină, dar şi ecografie renală.

Peste 100 de ţări au ales să sărbătorească Ziua Mondială a Rinichiului pe 11 Martie. În acest fel se subliniază antenţia care trebuie acordată acestui organ. În ultimii ani a crescut foarte mult incidenţa cazurilor cu boli renale care conduc la dializă. De multe ori bolile renale au evoluţie silenţioasă şi înca mai sunt descoperite in stadiul în care este necesara dializă. Semnificaţia majoră a acestei zile este de a readuce în atenţie medicilor, pacienţilor cu boli că pot afecta rinichiul şi mai ales publicului larg importanţa desoperirii la timp a unei boli renale. Debutul unei boli renale poate fi evident şi uşor de diagnosticat, dar de cele mai multe ori este lipsit de simptome şi semne evidente şi numai investigaţii ţintite pot identifica boala la debut. Acestea sunt analizele de urină şi de sânge, dar şi investigaţii imagistice, cum ar fi ecografia.
Paradoxal, aceste investigaţii sunt foarte simple, ieftine şi accesibile. Cu toate acestea, ajung în centrele de dializă pacienţi care ar fi avut ani de zile şansa să-şi trateze boala înainte ca rinichii să-şi piardă funcţiile.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite