Târgu-Jiu: Amor cu programare în camera conjugală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe lângă patul confortabil, deţinuţii au la dispoziţie un televizor
Pe lângă patul confortabil, deţinuţii au la dispoziţie un televizor

La Penitenciarul Târgu-Jiu, 10 deţinuţi s-au înscris pe listă, aşteptându-şi soţiile sau prietenele să-i viziteze de Crăciun. De cele două ore în dormitor se bucură doar puşcăriaşii care au condamnări definitive şi un comportament exemplar în detenţie. Cei proaspăt căsătoriţi primesc o porţie triplă.

Deţinuţii care, de sărbători, vor să petreacă două ore alături de soţii sau prietene, în camera conjugală amenajată la Penitenciarul Târgu-Jiu, s-au înscris déjà pe lista de aşteptare. Dacă anul trecut au fost înregistrate doar 42 de vizite, bilanţul întocmit astăzi arată că numărul s-a dublat în 2010.

Au fost înregistrate 86 de vizite intime de la începutul anului până acum, dar şi şase căsătorii. Pentru sărbători au fost stabilite 10 vizite“, a declarat Simona Dumitriu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu.

Fiecare persoană privată de  libertate are dreptul la două ore de intimitate pe trimestru. Cei mai norocoşi au fost însă cei care s-au căsătorit în acest an, aceştia bucurându-se de două ore de amor în fiecare lună.

Târgu-Jiu

Pe lângă patul confortabil, deţinuţii au la dispoziţie un televizor, dar şi o cabină de duş.

Comportament exemplar răsplătit cu ore de amor

Nu oricine poate să-şi ducă iubita sau soţia în dormitorul din puşcărie. Prioritate au avut în primul rând persoanele care au fost condamnate definitiv, nu au fost cercetate pentru alte infracţiuni, nu au părăsit penitenciarul în ultimele trei luni şi au avut un comportament exemplar. Cei care vor să aibă parte de amor trebuie să participe activ la programele de educaţie ori la activităţi productive.

Copiii îşi vizitează părinţii aflaţi după gratii

Şi camera de joacă din Penitenciarul Târgu-Jiu a fost luată cu asalt în ultima săptămână de aproape o sută de prichindei ai căror părinţi se află după gratii. Cu vârste până la 14 ani, copilaşii au venit să le facă o surpriză taţilor închişi pentru diverse infracţiuni.

Sunt foarte fericit că soţia şi cei doi copii ai mei au venit în vizită. Îmi era tare dor de ei şi abia aşteptam să-i văd. Soţia mi-a adus pachet cu mâncare pentru sărbători. Sunt nerăbdător să plec de la penitenciar“,  a spus Ştefan Cazacu, în vârstă de 33 de ani din Licurici. Acesta mai are de ispăşit şapte luni de închisoare, după ce s-a urcat la volanul unei maşini, având permisul suspendat.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite