Târgu-Jiu: Amenzi şi impozite de 316 lei, plătite cu monede

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cetăţean din comuna Fărcăşeşti şi-a plătit amenzile şi impozitele cu monede de cinci, zece şi cincizeci de bani. George Dodescu şi soţia acestuia au venit ieri la Primăria comunei Fărcăşeşti cu o plasă de monede în greutate de câteva kilograme.

Cele două angajate de la Serviciul Financiar din cadrul Primăriei comunei Fărcăşeşti au fost nevoite să numere banii timp de trei ore. George şi Cecilia Dodescu au venit cu o plasă de monede ca să-şi achite amenzile de circulaţie şi impozitele, care însumau 316 lei. Aceştia s-au supărat pentru că o xerox-copie de la un proces verbal de sancţionare a ajuns la Primăria Fărcăşeşti şi au vrut să se răzbune în acest fel. „Am adunat monede  şi le-am dus să plătesc tot ce datoram la stat. Să numere la bani mărunţi ca să vadă cum este când cineva îşi bate joc de tine. Au primit un proces-verbal al unei amenzi în copie şi nu trebuia să ajungă la acestea, pentru că nu este legal. Aveam de plătit câteva amenzi de circulaţie şi impozitul de la casă şi maşină“, George Dodescu.

image

Contribuabilul spune că, iniţial, angajatele nu au vrut să le primească banii, după care i-a cerut lui şi soţiei să facă fişicuri. „Am refuzat pentru că nu era treaba noastră. Noi am adus banii ca să plătim“, a precizat Cecilia Dodescu.

Deranjaţi de poprirea pe salariu

Aurora Vladu, angajată la Serviciul Financiar, spune că nu a refuzat să primească banii, şi doar a cerut lămuriri la Trezoreria Târgu-Jiu cu privire la această situaţie. Aceasta spune că familia Dodescu s-a supărat pentru că aveam mai multe amenzi de circulaţie neplătite şi s-a făcut poprire pe salariu: „Noi suntem funcţionari publici şi încercăm să ne facem datoria, dar tot noi ajungem să fim acuzaţi. Avea trei amenzi de circulaţie în debit şi s-a trecut la măsura popririi pe salariu în vederea recuperăriii restanţei. Probabil că asta i-a deranjat“.

Şi anul trecut au plătit tot cu monede

Familia Dodescu este o cunoştinţă mai veche a funcţionarilor din Primăria Fărcăşeşti. Şi anul trecut au venit de patru ori ca să-şi plătească impozitele tot cu monede. „În acelaşi mod au procedat şi anul trecut. Nu ştiu de ce au fost deranjaţi. Bine că au fost sume mai mici de plată şi nu am stat aşa de mult să numărăm“, a adăugat Aurora Vladu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite