Târgu-Jiu: Amenzi de peste 30.000 de lei, aplicate de Poliţia Rutieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au aplicat peste 110 sancţiuni, au reţinut şapte permise de conducere în vederea suspendării şi au constatat şase infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Poliţiştii rutieri au acţionat pentru prevenirea accidentelor cu consecinţe grave, precum şi pentru disciplinarea participanţilor la trafic.
Ca de obicei, obiectivele acţiunii au vizat respectarea regimului legal de viteză, a prevederilor privind depăşirea, acordarea de prioritate şi a celor referitoare la circulaţia pietonilor, acestea fiind cauzele principale de producere a accidentelor rutiere.
Nu au fost neglijate nici alte încălcări ale normelor rutiere, care, de asemenea, au fost sancţionate.
Astfel, au fost aplicate peste 110 de sancţiuni, din care: 17 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 8 pentru oprire neregulamentară, 22 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, 6 pietonilor pentru traversare prin loc nepermis, 5 pentru neacordare de prioritate, 16 conducători auto care nu aveau asupra lor documentele personale şi ale autovehiculelor conduse, 21 pentru conducerea unor autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, diferenţa fiind reprezentată de sancţiuni aplicate altor abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
În perioada analizată, cu ocazia activităţilor desfăşurate în teren, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 7 permise de conducere, din care:
- conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice (4)
- depăşire neregulamentară  (2)                                                        
- nerespectarea regimului legal de viteză (1)                                     
Valoarea sancţiunilor a depăşit suma de 30.500 lei.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite