Târgu-Jiu: Alţi doi ţepari arestaţi în cazul fraudei de 800.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul înşelăciunii de 800.000 de euro se complică la Târgu-Jiu. După ce un vâlcean a primit, joi,  mandat de arestare pentru 29 de zile, pentru evaziune fiscală şi înşelăciune, alţi doi bucureşteni au fost audiaţi până aseară târziu, în aceeaşi cauză.

În total, şapte persoane au fost reţinute şi ulterior arestate preventiv în acest dosar. „În cursul zilei de ieri, procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Adrian P. şi Emanuel S., ambii domiciliaţi în municipiul Bucureşti şi având studii superioare, pentru infracţiunea de complicitate la înşelăciune în convenţii, prin folosirea de mijloace frauduloase şi cu consecinţe deosebit de grave, pedepsită cu închisoarea de la 10 la 20 de ani. S-a reţinut de procuror participaţia celor doi inculpaţi cu privire la valorificarea în afara graniţelor ţării a bunurilor achiziţionate prin fraudă, în sistem de leasing, cu finanţare de la SC Afin Leasing IFN Bucureşti“, declară Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Marius Parapancea şi Emanuel Stoicescu au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

Cele şapte persoane, acuzate că au împărţit banii din vânzarea utilajelor

Buldoexcavatoarele, staţiile mobile de betoane şi excavatoarele pe şenile, cumpărate din banii acordaţi de firma de leasing din Bucureşti, au fost vândute, ulterior, peste hotare, societatea fiind păgubită cu suma de 800.000 de euro. Toţi cei şapte membri ai grupului care se află după gratii sunt acuzaţi că ar fi obţinut această sumă prin vânzarea utilajelor. Curtea de Apel Craiova a respins recursurile acestora. Unul dintre falsificatorii de acte este Emilian Toropu, un contabil din Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite