Târgu-Jiu: Alina Preduţ, asistenta care creează podoabe fără pereche

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A început să confecţioneze bijuterii în joacă, iar acum are zeci de cliente, care îi apreciază creaţiile pentru migala cu care sunt lucrate şi pentru faptul că sunt unice.

Alina mărturiseşte că a moştenit înclinaţiile artistice de la bunica sa, care i-a arătat cum să croşeteze şi să coase goblenuri. Tot ea a fost cea de la care a învăţat să-i pese de semenii aflaţi în suferinţă, să descopere bucuria de a-i ajuta pe cei care au nevoie şi să-şi aleagă astfel cariera. Absolventă a Liceului Matei Basarab din Strehaia, a urmat apoi studiile Şcolii Postliceale Sanitare de Stat din Târgu-Jiu, iar acum lucrează ca asistent generalist, la un cabinet de optică medicală, de lângă Piaţa Centrală din municipiul Târgu-Jiu, spunând că în felul acesta a reuşit să-şi împlinească un vis din copilărie.

Primele cliente, surorile şi prietenele

Bunica mea a fost asistentă la un spital şi de la ea am învăţat să fac injecţii. Mă lua cu ea peste tot pe unde era solicitată. Aşa a început totul. Îmi pasă de oamenii cu problem şi pun mult suflet în meseria pe care o practic. Mă încântă faptul că aici, la cabinetul unde lucrez eu, pot beneficia de consultaţii gratuite toţi cei care acuză dureri sau afecţiuni ale ochilor“, explică ea. Pasiunea pentru confecţionarea manuală a bijuteriilor şi-a descoperit-o în urmă cu doi ani. Îşi aminteşte că, la început, mai mult în joacă, a făcut o pereche de cercei pentru ea. Creaţia i-a fost lăudată şi, în scurt timp, au apărut şi primele comenzi, de la rude şi prietene. „Înainte cumpăram tot felul de bijuterii de la diverşi artizani. Îmi plăceau foarte
mult şi, pur şi simplu din joacă, am încercat să creez o pereche de cercei pentru mine. Apoi am  început să fac pentru surori şi cunoştinţe
“, povesteşte Alina.

image

Acum realizează nu doar cercei, ci şi coliere, brăţări şi inele, pentru care foloseşte sticlă de Murano, onix, cristale, turcoaze, coral, sidef, jad, agate şi perle de Mallorca.

Din mâinile ei ies mici opere de artă, fiecare dintre ele unică. „Pietrele, sticla şi perlele le comand pe internet, apoi mă apuc de treabă. Folosesc şi argint tibetan, pentru că nu oxidează şi este nonalergen“, precizează artista.


Afacere, dar şi reţetă de relaxare

Cu timpul, ceea ce se născuse ca o pasiune a devenit o afacere. „Am cliente de toate vârstele, însă cele mai multe sunt tinere. Preţurile bijuteriilor pornesc de la opt lei, dar cele mai complicate dintre ele pot ajunge să coste şi 100 de lei. Am primit comenzi pentru cercei sub formă de fluturi, libelule, bufniţe şi chiar girafe. Mă bucur nespus de mult când văd că îmi este apreciată munca. Ceea ce fac eu cere multă răbdare, însă mie îmi place, chiar mă relaxează după o zi mai încărcată şi îmi redă buna dispoziţie“, încheie Alina Preduţ.

Ai avut până acum ocazia de a-ţi expune creaţiile?


Cu câteva dintre podoabele pe care le-am realizat am luat parte, anul acesta, la târgul de mărţişoare. Mi-am expus creaţiile şi în centrul civic, la manifestările organizate cu ocazia Zilelor Oraşului.

Care este cea mai mare satisfacţie ?

Familia. Cei doi copii ai mei, de 12, respectiv şase ani reprezintă cea mai mare realizare a mea. Soţul este foarte înţelegător şi mă sprijină în tot ceea ce fac.

Ce-i place: Să-şi petreacă timpul liber alături de prieteni sau în familie. Adoră fi lmele vechi şi muzica anilor ’80, în special melodiile formaţiei Take That, şi este pasionată de călătorii.

Ce nu-i place: Nu suportă persoanele care nu-şi respect cuvântul dat şi nici pe cele care nu sunt punctuale. Detestă invidia.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite