Târgu-Jiu: Alina Dănăricu şi-a dus elevii la Monte Carlo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iniginer de meserie, a ales să devină profesor de discipline tehnice. În prezent conduce cu pasiune Şcoala Auto din Târgu-Jiu.

Visul Alinei, încă de când era la grădiniţă, a fost să devină cadru didactic. Mama ei a dorit, însă, ca fiica să-I urmeze cariera. Astfel Alina a urmat Liceul Electroputere, secţia electronică, din Craiova, apoi a dat la Mecanică. „Majoritatea dascălilor ajungeau, în acele vremuri, să predea în mediul rural, motiv pentru care părinţii m-au sfătuit să merg la o facultate de inginerie şi, pentru că îmi plăcea foarte mult matematica şi fizica, am ales Facultatea de Mecanică“, povesteşte Alina.

Cea mai bună din 14 candidaţi


În anul Revoluţiei a absolvit facultatea şi a fost repartizată la Întreprinderea de Utilaj Greu şi Transport pentru Construcţii, secţia Târgu-Jiu. La numai 23 de ani a ajuns inginer pe şantier. În 1993 şi-a împlinit marele vis al copilăriei. La Şcoala Profesională Auto din Târgu- Jiu a fost scos un singur post de profesor, la care se înscriseseră 14 candidaţi. Datorită ambiţiei şi timpului dedicate învăţăturii, Alina Dănăricu a reuşit să ocupe postul, fără probleme. De atunci, lucrează în învăţământ. „Salariul meu ca inginer era de trei ori mai mare decât cel de dascăl. Chiar şi aşa, am ales să fiu cadru didactic. La locul de muncă, mi-a plăcut să fiu mediator, să-i sprijin pe cei care au avut nevoie de ajutor, să-i temperez pe cei care erau încăpăţânaţi“, povesteşte Alina. A devenit directorul Şcolii Profesionale Auto în 2004. „Cei patru ani, ca inginer pe şantier, m-au ajutat foarte mult în carieră. Nu este o şcoală obişnuită, să lucrezi doar cu creta, catalogul şi stiloul. Aici sunt autoturisme pentru orele de conducere categoria B, camioane, pentru categoria C, care necesită reparaţii, revizii, asigurări, combustibil, lucruri pe care un dascăl de la o şcoală obişnuită nu le-a întâlnit“, povesteşte Alina. În 2006 a transformat Şcoala Profesională în Grup Şcolar de Transporturi Auto „Traian Vuia“ Târgu-Jiu. La acel moment unitatea  de învăţământ avea 300 de elevi repartizaţi în 12 clase. Acum şcoala are 31 de clase cu 860 de cursanţi. „Din 2002, în fiecare an am avut elevi la olimpiadele tehnice, iar din 2004, am avut şi premii la faza naţională. Împreună cu profesorii am luptat, astfel încât elevii talentaţi să fie recompensaţi. În cadrul unui
festival la care au participat câţiva elevi de la şcoala pe care o conduc, am avut ocazia să vizităm Monte Carlo chiar în perioada în care piloţii de Formula 1 se antrenau. A fost prima experienţă de acest gen şi am rămas impresionată. Pentru mine a fost un vis să-l văd pe pilotul Michael Schumacher când reprezenta echipa Ferarri
“, încheie Alina Dănăricu.

Ce- i place: Muzica pop. Adoră excursiile. În fi ecare an îşi petrece concediul la mare. Urmăreşte cu mare pasiune, cursele de Formula 1 din Campionatul Mondial. Este pasionată de citit.

Ce nu-i place:  Minciuna. Nu îi place să fie înşelată sau trădată, mai ales de cei apropiaţi. Nu îi place să piardă. Întotdeauna a fost o luptătoare şi, de cele mai multe ori, a reuşit ce şi-a propus. Urăşte sedentarismul.

Ce cursuri de specialitate aţi urmat?

Am absolvit cursurile de master, specialitatea Managementul domeniului Public din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, iar acum sunt în anul II la master, secţia Mecanică Fină şi Roboţi Industriali la Universitatea Politehnica din Bucureşti.  Înainte maşinile se reparau cu ciocanul şi şurubelniţa, acum este totul robotizat şi vreau să cunosc ultimele noutăţi în domeniu.

Când aţi condus prima dată o maşină?

La vârsta de 20 de ani am avut condus o Dacie. Pe atunci mai rar vedeai o femeie la volan. Majoritatea prietenelor mele au ales Dreptul sau Medicina, eu am ales Mecanica şi nu regret.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite