Târgu-Jiu: Alexandru Anghel, boxerul care vrea să calce pe urmele lui Doroftei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Alexandru Anghel
Foto: Alexandru Anghel

A obţinut primul titlu de vicecampion naţional la cadeţi la vârsta de numai 13 ani şi speră ca în curând să dea lovitura prin participarea la cupele europene şi mondiale.

Tânăra speranţă a sportului cu mănuşi a descoperit pasiunea pentru box şi trăieşte pe cont propriu de la o vârstă fragedă, debutând chiar cu o victorie obţinută într-un meci amical.

S-a întâmplat la Bumbeşti-Jiu, acum doi ani. Apoi au urmat antrenamente mai grele şi am reuşit să câştig 10 meciuri la rând. În anul 2009 am luat prima medalie la Campionatul Naţional de Cadeţi. Rezultatul s-a repetat şi în luna octombrie a acestui an, când am ocupat din nou locul doi la cadeţi, iar acum două săptămâni am obţinut medalia de bronz la Concursul Naţional de Toamnă de la Ploieşti“, mărturiseşte Alexandru.

Tânărul pugilist visează să calce pe urmele lui Leonard Doroftei, la a cărui şcoală a fost înscris pentru o perioadă scurtă de timp. „Am dat probe pentru Academia lui Doroftei, de la Ploieşti, dar era prea departe de casă. Am stat o lună, în vacanţă. Am poze cu idolul meu şi m-a sfătuit să merg mai departe“, precizează adolescentul.

Se împarte între box şi şcoală


Sportivul Clubului Pandurii Târgu-Jiu are un program diferit de colegii săi de şcoală. „Merg la masă dimineaţa, la ora 07.00, iar de la 8.30 la 10.30 am antrenamente, după care învăţ până la 12.30 şi apoi merg la şcoală. Când termin cursurile merg la masă, la antrenament şi apoi mă odihnesc“, spune Alexandru.

Elevul Şcolii Generale Constantin Săvoiu trebuie să aibă întotdeauna grijă la alimentaţie, întrucât fiecare kilogram în plus constituie o problemă. „Acum joc la categoria 54 de kilograme şi eu am 57, dar o să mă antrenez şi o să slăbesc. Cu o săptămână înainte de meci, nu am voie să consum apă şi mâncare în exces. Maestrul Ninel Geică mă ajută şi sunt mândru că este antrenorul meu. Îmi verifică şi situaţia la şcoală, pentru că trebuie să am rezultate“, declară adolescentul.

Prin intermediul sportului pe care îl practică, Alexandru Anghel a străbătut ţara în lung şi-n lat şi speră ca în viitor să aibă ocazia să boxeze chiar şi peste hotare. „Am vizitat aproape toată ţară. Am avut meciuri la Brăila, la selecţia pentru lotul naţional, însă în finală am pierdut. Fiecare eşec mă ajută să-mi doresc mai mult. Vreau să devin campion naţional şi să prind europenele şi mondialele, cât de curând“, încheie Alexandru Anghel.

Ce spune antrenorul său despre tânărul pugilist? „Este cel mai tânăr şi mai valoros boxer al Gorjului. Sperăm să prindă lotul naţional şi, într-un an sau doi, să ajunga la europene şi mondiale. Este primul sportiv din judeţ care a fost angajatul clubului de la vârsta de 13 ani, cu ajutorul indemnizaţiei reuşind să-şi scutească părinţii de cheltuieli. Eu sunt părintele lui spiritual şi sunt convins că are toate calităţile ca să ajungă un sportiv de valoare, pentru că este serios şi disciplinat“, declară Ion Geică, antrenorul lui Alexandru.

Ce-i place:
Pugilistul nu îşi imaginează viaţa fără sportul cu mănuşi: „Îmi place să fac antrenamente de box pentru a fi în formă la fiecare competiţie, dovadă fiind faptul că merg de cinci ori pe săptămână la Sala Polivalentă din Târgu-Jiu. De trei ani practic acest sport, întrucât consider că mă reprezintă. Sunt mândru că sunt pregătit de maestrul Geică“.

Ce nu-i place:

„Nu suport ipocrizia, minciuna şi lipsa de respect. S-a întâmplat să întâlnesc astfel de oameni, dar le spun direct ce mă deranjează şi nu mai am de-a face cu ei. Întotdeauna adevărul iese la iveală. Nu suport să fiu criticat pe nedrept şi nu-mi place violenţa“.


Cum te împarţi între şcoală şi antrenamente?

Sunt pe acelaşi plan pentru mine, atât şcoala, cât şi pasiunea pentru box. După ce termin cursurile, merg la antrenamente. Pentru că părinţii mei locuiesc la Ţânţăreni am fost nevoit să stau la hotelul Clubului Sportiv Pandurii şi mi-a fost greu la început, dar acum m-am obişnuit. În ceea ce priveşte şcoala, îmi plac foarte mult geografia şi biologia.

Ce rezultate ai în palmares?

Am jucat primul meci de box acum doi ani. A fost un amical, în care l-am învins pe Constantin Mihu, din Rovinari. A fost importantă această victorie, întrucât am prins încredere şi de atunci mi-a intrat acest sport în sânge. Apoi am intrat mai des în ring şi am câştigat 10 meciuri la rând. În 2009 am luat prima medalie de argint, în cadrul Campionatului Naţional de Cadeţi şi recent am obţinut locul trei la Concursul Naţional de Toamnă de la Ploieşti.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite