Galerie Foto/ „Arză-o-ar focul, mamă, că nu te merita“, s-a jelit bunica lui Alexandru, la înmormântarea acestuia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Alexandru Popovici, tânărul care s-a sinucis din dragoste, a fost înmormântat în cimitirul din satul Sterpoaia

Alexandru Popovici, tânărul de 19 ani care s-a sinucis din dragoste pentru profesoara de limba română, a fost înmormântat, ieri, în satul Stârpoaia, din comuna Aninoasa. Ultima lui dorinţă, aceea ca iubirea vieţii lui să vină la înmormântare, nu a fost respectată. Ramona Mischie, profesoara de limba română, nu şi-a făcut apariţia la funeralii.
Slujba a avut loc în faţa bisericii din satul Sterpoaia. Părinţii, sora, rudele şi prietenii nu s-au dezlipit de lângă căpătâiul băiatului. Tatăl lui Alex a fost distrus de durere: „Eşti sufletul meu. Ce o să mă fac eu fără tine. Alex, Alex... Nu pot să trăiesc fără tine“. Bunica tânărului şi-a jelit nepotul fără întrerupere: „Arză-o-ar focul, mamă, că nu merita. Sunt atâtea femei. Nu merita să-ţi iei viaţa pentru nimic în lume“. Înainte de a fi introdus în cavou, mama lui Alex a oprit pe cei care duceau sicriul în groapă: „Nu îl băgaţi aşa de repede. Lăsaţi-l să mai stea cu mine“.

Majoritatea foştilor colegi au venit la înmormântarea lui Alex, dar, în schimb, niciunul dintre foştii profesori nu a venit să-l conducă pe ultimul drum. „Nu ştiu de ce nu a venit niciun profesor, pentru că Alex îi ajuta foarte mult cu proiectele la care lucrau. Îşi petrecea mai mult timpul în cancelarie sau în cabinetul de informatică. Şi domnul director, atunci când avea o problemă la calculator îl chema pe Alex. Era foarte săritor şi ne ajuta atunci când îl solicitam. Dacă aveam o problemă la calculator şi îl chemam seara să vină acasă sa-l repare, venea întotdeauna. Ne-a ajutat şi cu variantele la bac. Orice îi ceream, ne ajuta. Toată lumea apela la el, dar nu era apreciat “, a spus una dintre fostele colege ale băiatului.

Tinerii povestesc că Alex s-a schimbat foarte mult în clasa a XII-a. De multe ori, stătea cu capul pe bancă şi spunea că se simte rău. Colegii lui spun că a căzut bac-ul pentru că nu a venit chiar la examenul de limba română şi că de mai multe ori Alex le-a spus că se va sinucide, dar credeam că glumeşte: „Se purta mai ciudat. Ne spunea de mai multe ori cum ar fi dacă nu va mai fi, dacă s-ar sinucide. Se uita în sus şi zâmbea. Credeam că glumeşte. Când a fost proba la limba română nu a fost pentru că a încercat să se sinucidă. La şcoală ne-a spus că i-a fost rău, pentru că mâncase un hamburger. Era foarte dezamăgit, pentru că, de ziua lui, ea nu venise. Cu mine stătea mai mult de vorbă şi îmi spunea că a avut o prietenă studentă la litere în anul III. Nu se gândea nimeni că ar fi vorba de doamna profesoară, pentru că era foarte serioasă. Pe mine mă întreba cum e să suferi din dragoste şi ce să facă să treacă peste. Spunea doar că e o fată specială şi că nu mai poate să iubească pe altcineva“.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite