Târgu-Jiu: Albanezul şi gorjeanca arestaţi pentru proxenetism vor afla mâine dacă rămân după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lleshi Erjon şi Aurelia Mudăvoiu, soţ şi soţie, sunt acuzaţi că au obligat mai multe tinere să se prostitueze în Italia. Printre victimele acestora se numără şi câteva târgujience, care erau obligate să se prostitueze sub pretextul că vor fi baby-sitter pentru copiii italienilor.

Cei doi membri ai unei reţele de traficanţi de persoane au ajuns după gratiile poliţiei gorjene, în urmă cu patru zile. Oamenii legii au organizat un flagrant, pe raza comunei Ţânţăreni, în timpul căruia au fost prinşi Lleshi Erjon, un albanez de 33 de ani şi soţia acestuia, Aurelia Mudăvoiu, în vârstă de 23 de ani. Ambii domiciliau în Italia şi intenţionau să scoată din România o tânără pe care o păcăliseră cu un job de baby-sitter, însă în realitate aceasta urma să fie obligată să practice prostituţia, după care era vândută altor cetăţeni. „Gruparea acţiona pe relaţia România-Italia şi era formată atât din cetăţeni români cât şi din cetăţeni albanezi. Continuând cercetările, s-a stabilit faptul că în perioada 2008-2010, membrii grupării au racolat mai multe tinere pe care, sub promisiunea că le vor găsi un loc de muncă ca baby-sitter în Italia, le scoteau din ţară. Odată ajunse pe teritoriul Italiei, tinerelor li se reţineau documentele de identitate şi erau obligate să practice prostituţia, ulterior fiind vândute altor cetăţeni albanezi, cu sume cuprinse între 5.000 şi 14.000 de euro“, declară Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

Au făcut recurs

Grupul infracţional a fost prins şi cu ajutorul poliţiştilor din Italia, mulţi dintre membrii grupării fiind arestaţi pe teritoriul acestui stat. De gorjeanca Aurelia Mudăvoiu şi de soţul acesteia se ocupă reprezentanţii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Gorj, care cercetează şi la această oră cazul celor doi. Magistraţii gorjeni au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, urmând ca pe data de 4  iulie să fie prezentaţi din nou în faţa magistraţilor din cadrul Tribunalului Gorj. „Este vorba despre o româncă şi un străin, care au organizat o filieră şi transportau persoane în Italia, pe care le ademeneau, promiţându-le locuri de muncă. Bărbatul este de origine albaneză şi este căsătorit cu o femeie din Gorj, având şi un copil de 2 ani. Deplasau tinerele în străinătate, în vederea obţinerii prostituţiei”, a declarat Ion Marin, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Gorj.

Arestaţi pentru trei infracţiuni

Albanezul şi gorjeanca prinşi în flagrant au fost arestaţi pentru comiterea infracţiunilor de aderare şi constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism. Aurelia Mudăvoiu şi Lleshi Erjon au făcut recurs, urmând ca magistraţii de la Curtea de Apel Craiova să stabilească mâine dacă aceştia vor rămâne în arestul poliţiei gorjene în următoarele 29 de zile.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite