Târgu-Jiu: Ajutoare dublate pentru familiile femeilor decedate de la UM Sadu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două familii îndoliate în urma exploziei de la Uzina Mecanică (UM) Sadu vor beneficia de ajutoare. Sprijinul financiar prevăzut în contractul colectiv de muncă pentru astfel de situaţii este de 14.000 de lei, dar conducerea unităţii vrea să dubleze această formă de sprijin.

Conducerea UM Sadu va decide în această săptămână cuantumurile ajutoarelor acordate familiilor celor două femei care au murit în urma exploziei de vineri, 11 februarie. Acestea au fost despăgubite, până acum, de către UM Sadu cu câte 4000 de lei, reprezentând ajutorul de înmormântare.
Lorin Boian, directorul UM Sadu, a precizat că în contractul colectiv de muncă este prevăzut să se acorde pentru astfel de situaţii un sprijin financiar în sumă de 14.000 de lei, dar şeful societăţi va propune Consiliului de Administraţie dublarea ajutorului: „Voi solicita ca sprijinul pe care îl vom oferi să se ridice la 28.000 de lei pentru fiecare familie. În această săptămână se va întruni Consiliului de Administraţie şi se va supune aprobării acest ajutor. Nu cred că vor fi probleme în privinţa aprobării, pentru că situaţia este foarte grea pentru familii“.

Burse pentru cei trei copii minori



Conducerea UM Sadu susţine că Ministerul Economiei va analiza posibilitatea acordării de burse celor trei copii minori care au rămas fără mame pe toată perioada şcolarizării. „Se merge pe ideea acordării aceloraşi forme de sprijin ca şi pentru minerii morţi de la Uricani“, a mai precizat Lorin Boian. Potrivit acestuia, două firme s-au oferit să le ofere sponsorizări familiilor îndoliate în cuantum câte 2500 de lei. „Probabil că banii vor fi viraţi sindicatului, care-i vor distribui către familiile celor două victime“, a adăugat directorul UM Sadu.
Mariana Pigui Mirulescu, în vârsta de 38 ani, şi  Diana Andritoiu, de 42 de ani, au decedat vineri, 11 februarie, în urma exploziei, iar Constantin Dijmărescu, în vârstă de 42 de ani a suferit arsuri pe mai mult de jumătate din suprafaţa corpului, dar este în afara oricărui pericol.



image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite