Află câte femei din Gorj au permis de conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prezent, peste 100.000 de persoane din Gorj au permis de conducere, iar femeile reprezintă un procent important.

Zeci de gorjeni au venit astăzi la sediul Serviciului de Permise şi Înmatriculări (SPI) Gorj ca să susţină proba teoretică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere.  Printre ei s-a aflat şi Mihai Ilarie, un tânăr care ieri a împlinit 18 ani şi vrea cu tot dinadinsul să aibă carnet de şofer. Are şi motive să-şi dorească acest lucru, întrucât îl aşteaptă în curte un autoturism pe care l-a primit cadou din partea părinţilor.

image

Am exact 18 ani şi o zi. M-am pregătit cinci luni pentru acest examen şi nici nu mă gândesc la faptul că aş putea fi respins. Am primit cadou de ziua mea o maşină şi trebuie să iau repede permisul“, a spus târgujianul.

image

Lângă el, un alt tânăr, în vârstă de 19 ani, aştepta să-i vină rândul şi să fie chemat în sala de examen. „La mine e a doua oară. Am luat prima dată cu 24 de puncte, dar am căzut la proba practică. Am maşină şi nu pot să o conduc“, a declarat Cosmin Ionuţ Buşe, din Plopşoru.

Candidaţi mulţi, permise puţine

Reprezentanţii Prefecturii Gorj au anunţat că, potrivit datelor furnizate de SPI Gorj, în perioada 1 decembrie 2010 - 28 februarie 2011 au fost programaţi 3.615 candidaţi la examenele de obţinere a permisului de conducere. 

image

La proba teoretică, din 3.414 candidaţi examinaţi, admişi au fost 1.604 şi respinşi 1.810.  La proba practică, din  1.724 candidaţi examinaţi, 1.038 au fost admişi şi 686 respinşi. Procentul de promovabilitate a fost de 29,66%, din care 46,98% admişi la proba teoretică şi 60,21% la examinarea practică, iar 70,34% dintre candidaţi au fost respinşi“, a anunţat Alina Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj. Alin Sârghe, un gorjean aflat la vârsta majoratului, spune că ştie de ce sunt atât de multe persoane respinse la acest examen: „Nu îl iau în serios şi nu se pregătesc suficient. Toată săptămâna am citit cartea şi nu am emoţii deloc“.

100.000 de gorjeni au permis

Reprezentanţii Serviciului de Permise şi Înmatriculări Gorj, a anunţat că, în prezent, 103.522 de persoane din Gorj deţin permis de conducere, dintre care 27.288 sunt femei.

image

La nivelul municipiului Târgu-Jiu există 39.537 de persoane care au permis de conducere, dintre care 13.070 sunt femei.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite