Afaceristul rrom Ninel Potârcă, în cătuşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul candidat la preşedinţia României, Ninel Potârcă, a fost reţinut azi-noapte de poliţiştii gorjeni sub acuzaţiile de evaziune fiscală şi returnări ilegale de TVA. Afaceristul de etnie rromă a fost prezentat astăzi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

Constantin Ninel Potârcă şi nepotul său Toma Potârcă, oameni de afaceri de etnie rromă din municipiul Târgu-Jiu, au fost reţinuţi azi-noapte de poliţiştii gorjeni în urma unei acţiuni în forţă în cartierul Meteor. Cei doi au fost scoşi astăzi din sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj şi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, instanţa de judecată urmând să se pronunţe în această seară.

Cei doi afacerişti rromi sunt acuzaţi de evaziune fiscală. „Prin înregistrarea de operaţiuni fictive privind comercializarea de mărfuri şi, totodată, prin neînregistrarea tuturor veniturilor obţinute în evidenţele contabile, au prejudiciat bugetul statului cu aproximativ 600.000 de lei“, a spus Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Ninel Potârcă a declarat că nu sunt probe împotriva sa şi că instanţa de judecată îl va pune în libertate. Cei doi oameni de afaceri au fost zâmbitori la ieşirea din sediul Poliţiei Gorj. La poarta Inspectoratului, rudele celor doi rromi s-au dat în spectacol.

image

Ninel Potârcă, pe vremea când se afla în campanie electorală

Ninel Potârcă se sustrăgea de la urmărirea penală

Cercetările au fost efectuate de către poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Gorj, cu sprijinul structurilor specializate din cadrul IGPR şi a Serviciului Român de Informaţii - Secţia Gorj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.  Cei doi afacerişti rromi se sustrăgeau urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală şi complicitate. Potrivit anchetatorilor, Ninel Potîrcă  nu a înregistrat în contabilitate vânzări de mărfuri în valoare de 749.000 de lei aferente semestrului II 2009, după care a creat circuite comerciale fictive pentru diminuarea TVA precum şi a bazei de impozitare de la o altă societate comercială din Târgu-Jiu, administrată de nepotul său, Toma Potârcă.
Ninel Potârcă a candidat ca independent la alegerile pentru preşedinţia României şi a mai fost implicat în mai multe afaceri dubioase.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite