Târgu-Jiu: Afaceri necurate la Liceul Teologic: „Mobilierul cumpărat la preţ dublu ar putea lăsa profesorii fără salarii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conturile instituţiei sunt la un pas să fie blocate, din cauza unor datorii de zeci de mii de lei pentru scaunele şi paturile din cămin. Actualul director a comparat mobilierul cumpărat de vechea conducere cu al altor licee şi a constatat că preţurile sunt cel puţin duble.

Ziua şi scandalul la Liceul Teologic din Târgu-Jiu. După ce peste 30 de elevi au sesizat furtul burselor de merit şi de studiu, instituţia de învăţământ a intrat din nou în atenţia poliţiştilor de la Serviciul de Investigarea Fraudelor, însă de această dată este vorba despre mai multe obiecte de mobilier cumpărate, conform actualului director, la suprapreţ. Afacerea a fost făcută în august 2008, pe vremea când directoare adjunctă a liceului era Narcizia Vâlceanu, chiar sora unui director al producătorului de mobilă Rostramo.

Aceasta este factura care arată preţul scaunelor

image

Factura pentru mobilierul din cămin este de 80.000 de lei, din care au fost plătiţi jumătate. Un pat pentru o persoană a costat aproape o mie de lei cu TVA, un scaun a fost  peste 100 de lei, fără TVA. Alte şcoli au cumpărat aceleaşi scaune la 40 de lei. Legal trebuia să existe licitaţie pentru a fi o alegere bună a produselor la un preţ convenabil. Ne-au dat în judecată şi sunt la un pas să ne blocheze conturile şi nu mai am bani pentru salariile profesorilor. Noi avem 20.000 de lei în cont şi nu am putea să acoperim datoria. Am făcut recurs, iar ieri am cerut o amânare în procesul cu Rostramo”, declară Gheorghe Benegui, directorul Licelui Teologic.

Poliţia face cercetări

 Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor anchetează felul în care a fost achiziţionată, în 2008, mobila din camerele elevilor, în valoare de 80.000 de lei, atunci când directoare adjunctă era sora managerului de la fabrica de mobilă. „Serviciul de Investigarea Fraudelor efectuează cercetări într-un dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunilor prevăzute de articolul 77, care reglementeaza finanţele publice locale, respectiv angajare de cheltuieli din buget peste limita creditelor bugetare aprobate”, declară Daniel Tică, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite