Târgu-Jiu: Adrian Motorga, campionul care vrea să devină profesor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După zece ani de antrenamente şi mii de ore de transpiraţie în ring, boxerul se poate mândri cu zeci de medalii, find argintul la Cupa României.


 Ce îi place: Călătoriile şi distracţiile cu prietenii. A vizitat Italia şi Spania fiind impresionat de catedrala din Sevilla. Adoră să şofeze pentru că îl relaxează. Îi place să joace rummy.
Ce nu-i place: Minciuna. Nu suportă oamenii răi, lăudăroşi şi invidioşi. Nu-i place că autorităţile nu sprijină activităţile sportive şi tinerii care vor să facă performanţă. De asemenea, nu-i place că uneori în urma meciurilor de box deciziile nu sunt corecte.

Ai un model în box?


Da, boxerul Mike Tyson pentru ca a fost un luptator bun şi de mic a facut performanţă. Am urmărit toate meciurile la care a participat. Din România Lucian Bute îmi place.


Ce îţi doreşti cel mai mult?
Îmi doresc foarte mult ca, după ce voi termina Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport , să devin antrenor de box sau profesor de sport. 

A ajuns să facă box din nevoia de a se apăra. Adrian avea doar 15 ai când s-a înscris la Clubul de Box „Mihai Viteazul“ din Bumbeşti-Jiu. După o serie de antrenamente, şi-a dat seama că boxul va deveni pasiunea vieţii sale. „Nu mă gândeam că o să ajung să fac sport de performanţă. La început părinţii nu au fost de acord cu alegerea mea. Se gândeau că o să iau pumni, o să vin acasă desfigurat. Ce-i drept că este un sport periculos, am luat şi bătaie dar am făcut în aşa fel încât să fiu concentrat în lupta cu adversarul şi să mă feresc de croşeuri. Un an de zile am continuat să merg la antrenamente pe furiş de familie. Nu aveau ce să-mi facă,boxul devenise deja o pasiune pentru mine“, mărturiseşte Adrian Motorga. Recunoaşte că în faţa adversarului are mari emoţii dar îşi învinge slăbiciunea gândindu-se doar la victorie. Are o înălţime de 1,90, constituin un atu în acitivitatea sportivă.  
Tânărul a fost antrenat timp de zece ani de gorjeanul Ninel Geică, cel care a transformat mulţi tineri amatori în adevăraţi profesionişti. Mai târziu s-a înscris la Clubul de Box Pandurii Târgu-Jiu. La vârsta de 13 ani a participat la Campionatul Naţional de box la Bacău, reuşind să ocupe locul III, iar doi ani mai târziu a ieşit vicecampion naţional la Arad. „Am fost cel mai fericit atunci. Am avut două meciuri grele. Nu am mai avut puterea să mă lupt cu ultimul adversar deoarece fusesem rănit la o mână. Am continuat să mă pregătesc pentru viitoarele campionate astfel că, în 2005, am obţinut două medalii de bronz tot la nivel naţional. În urmă cu doi ani am cucerit locul II şi medalia de argint, devenind vicecampion naţional. Anul acesta obţinut medalia de bronz la Cupa României. Peste o lună voi lupta la Campionatul de la Bacău şi mi-am propus să devin campion naţional“, spune Adrian, încrezător în puterile sale.


Luptător de K1


Cikboxing-ul a devenit o provocare pentru boxerul din Bumbeşti-Jiu. A ajuns să participe la competiţii K1 după ce s-a înscris la Clubul Respect Gim din Bucureşti, antrenându-se alături de Ionuţ Atodiresei, celebrul „Pitbull“ din luptele Local Kombat româneşti, Andre Stoica şi Daniel Ghiţă. „Alin Panaite este antrenorul meu de un an de zile de când am hotărât să devin luptător K1. Până acum am participat la trei gale, iar la una dintre ele am ieşit învingător“, povesteşte Adrian Motorga, despre care toţi spun că are un reflex condiţionat de invidiat. 
O perioadă a lucrat ca bodyguard la o discotecă din capitală, iar acum asigură ordinea şi disciplina în incinta restaurantului Castrul Roman de la Bumbeşti-Jiu.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite