Adrian Marcu, cel mai bun radiogonometrist din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Marcu s-a clasat pe cel mai bun loc din echipa României
Adrian Marcu s-a clasat pe cel mai bun loc din echipa României

Adria Marcu, antrenor la CS Pandurii şi profesor la Palatul Copiilor, s-a clasat la Campionatul European de Radiogonometrie pe cel mai bun loc din ultimii zece ani obţinut de România.

Este cel mai bun radiogonometrist din ţară. Adrian Marcu a reuşit să se claseze pe locul cinci la Campionatul European de Radiogonemetrie, care s-a desfăşurat în staţiunea Băile Felix, obţinând în acest fel cea mai bună poziţie din echipa României şi cel mai important rezultat al naţionalei din ultimii zece ani. Adrian Marcu, profesor la Palatul Copiilor din Târgu-Jiu şi antrenor la CS Pandurii, spune că a fost la doar două minute de o medalie. El regretă că nu a reuşit să obţină un rezultat mai bun, pentru că nu a avut timp să se pregătească suficient pentru această competiţie: „Pregătirea fizică deficitară şi oboseala acumulată pentru că înainte de competiţia europeană m-am ocupat de organizarea Campionatului Naţional, care a avut loc în judeţul Gorj. M-am dus obosit, dar, cu toate acestea, rezultatul pe care l-am obţinut este foarte bun“. La Campionatul European de Radiogonometrie au participat 350 de sportivi din 26 de ţări.

Patru sportivi gorjeni, campioni naţionali

În municipiul Târgu-Jiu există cel mai puternic centru de radiogonometrie din ţară. La Palatul Copiilor sunt înscrişi 100 de de elevi, dintre care 40 practică acest sport de mai mulţi ani. 20 de sportivi care sunt înscrişi la Pandurii fac performanţă şi se întorc în fiecare an cu medalii de la competiţiile la care participă. Astfel, la Campionatul Naţional din acest an, patru sportivi gorjeni au ocupat locul întâi la diferite categorii de vârstă: Ramona Manea, Simona Creţan, Valentina Marcu şi Mircea Bobârsc. Cel din urmă a reuşit să devină şi campion balcanic, la competiţia care sa avut loc în Bosnia-Herţegovina. „A fost un concurs foarte dur, care s-a desfăşurat pe un traseu destul de periculos. Ne-am propus să participăm anul viitor la Campionatul Mondial, care se va desfăşura în Serbia. În Târgu-Jiu există cel mai puternic centrul de radiogonometrie din ţară

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite