Târgu-Jiu: FOTOGALERIE: Adrenalină la maxim în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Bikerii filmează schemele şi le postează pe youtube
Bikerii filmează schemele şi le postează pe youtube

Zeci de tineri au „zburat“ astăzi cu bicicletele peste o rampă de un metru înălţime. Momentul săriturilor peste unul dintre biciclişti a făcut senzaţie printre trecători.

Trăiesc o mulţime de senzaţii contradictorii şi trec foarte repede de la nesiguranţă la emoţie, nebunie şi bucurie. Este vorba despre doisprezece biciclişti târgujieni, care au un hobby la care mulţi copii de vârsta lor nici măcar nu se gândesc. Aceştia practică „freestyle mountainbike“ de aproape doi ani, reuşind să-şi cumpere bicicletele, deloc ieftine, prin forţele proprii. Copiii, cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani, au făcut astăzi spectacol în centrul oraşului, unde şi-au amenajat o rampă specială pentru sărituri. Alexandru Stolojan, cunoscut de prietenii lui sub pseudonimul Evo, are 15 ani şi practică acest sport de opt luni, însă se descurcă de minune atunci când trebuie să sară peste un obstacol, care, adesea, este chiar unul dintre prietenii lui.

image

Am învăţat singur aceste scheme şi sunt pasionat în special de coborâtul montan. Bicicleta mea costă aproape două mii de euro şi mi-am cumpărat-o singur. Pot să spun că, dincolo de pasiune, există şi dorinţa de a slăbi şi de a mă menţine în formă. Visul meu este să particip la vară la concursul de bikeri, organizat la Petroşani“, spune Evo.

Sare cu bicicleta peste prietenii lui

Există în grupul de bikeri din Târgu-Jiu şi un puşti, de 12 ani, care nu se lasă mai prejos decât prietenii lui, atunci când vine vorba de săriturile pe rampă. Adrian Căpraru, care  se autointitulează Hussar,  a învăţat să meargă pe bicicletă în urmă cu trei ani, iar de un an, practică acest sport , pe care l-a învăţat de la prietenii din clubul Bikers Târgu-Jiu. „Bicicleta mea este făcută pe bucăţi şi costă aproape 4500 de lei. Sunt în clasa a V-a la Spiru Haret, iar în timpul liber ies cu prietenii să punem în practică anumite scheme. Am vrea să avem un spaţiu special amenajat pentru acest sport. Oricum, oamenii se opresc şi se uită la noi“, declară băiatul de 12 ani. 

image

Întotdeauna, unul dintre bikeri filmează  toate schemele şi le postează pe internet. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite