Târgu-Jiu: Administrator trimis în judecată pentru munca la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorul unei societăţi comerciale din Târgu-Jiu este cercetat pentru folosirea forţei de muncă „la negru”. În urma verificărilor au fost descoperite şapte persoane care erau angajate fără forme legale.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Gorj, au organizat, la data de 18 mai a.c., o acţiune pentru combaterea folosirii forţei de muncă fără forme legale.
 
Poliţiştii au efectuat controale la patru societăţi comerciale ce aveau ca obiect de activitate fabricarea articolelor textile.
 
Urmare a verificărilor efectuate, la o societate comercială din Tg. Jiu, administrată de către un bărbat de 27 de ani, au fost identificate 7 persoane, care efectuau activităţi croitorie.
 
Având în vedere că pentru aceşti angajaţi, administratorul unităţii economice nu a întocmit formele legale de angajare, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 279 ind. 1 alin.3 din Legea nr. 53/2003 (Codul Muncii), cu modificările şi completările ulterioare, care prevede că primirea la muncă a mai mult de 5 persoane, indiferent de cetăţenia acestora, fără încheierea unui contract individual de muncă, constituie infracţiune şi se sancţionează cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amendă penală.
 


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite