Târgu-Jiu: Administrator de cămin, găsit mort la birou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Dumitru Feroiu
Foto: Dumitru Feroiu

Angajatul  Direcţiei pentru Protecţia Copilului Gorj a fost găsit fără suflare de către bucătarii cantinei din cadrul instituţiei. Aceştia obişnuia să stea peste program pentru a-şi duce sarcinile la bun sfârşit, fiind cunoscut ca un perfecţionist.

Moartea lui Dumitru Feroiu a venit ca un trăznet asupra colegilor săi, care au numai cuvinte de laudă la adresa sa. Bărbatul de 56 de ani a fost găsit mort aseară chiar în biroul în care îşi desfăşura activitatea de administrator al Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale din Târgu-Jiu. Acesta se afla în afara orelor de program, lucru pe care îl făcea frecvent din dorinţa de a soluţiona problemele de la serviciu. „Era în afara orelor de program şi lucra de 31 de ani în această instituţie. Cred că a făcut infarct. Era un om bun şi avea grijă de cantină şi cămin. Se aude că s-ar fi certat cu soţia, dar nimeni nu poate să afirme un lucru pe care nu-l ştie exact. Era singurul om din ţară care avea două licee absolvite, având diplome de bacalaureat şi de la Liceul Agricol şi de la cel Economic”, declară Constantin Preoteasa, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă socială şi Protecţia Copilului Gorj. „Era plin de energie şi avea sentimentul datoriei. Era un perfecţionist şi îi plăcea să ştie totul pus la punct. Făcea eforturi să le creeze copiilor de aici condiţii de cazare omeneşti. Făcea pontaj, fişe şi îşi făcea treaba bine. Dacă cineva apela la el, era imposibil să nu-l rezolve”, spune Nicu Baiu, un coleg de serviciu.

„L-am resuscitat, dar era mort”

Medicul din cadrul instituţiei a fost chemat de urgenţă în biroul bărbatului căzut pe podea, dar nu a mai putut face nimic pentru Dumitru Feroiu.

image

M-au chemat fetele de la bucătărie, dar era decedat. I-am făcut manevre de resuscitare şi am chemat şi ambulanţa, dar nu s-a mai putut face nimic. Mai stătea peste program. Niciodată nu se gândea că a venit ora şi trebuie să plece. Îşi dorea să fie totul bine”, declară Mariana Arjoca Gherghinescu, medicul de la fosta Şcoală Ajutătoare.

Îndurerată este şi colega de birou a bărbatului.

image

Ieri când am plecat, l-am lăsat la birou. I-am zis să se ducă şi el acasă, dar a insistat să rămână. Nu se mai naşte a doua oară un om deosebit ca el. Nu-mi vine să cred că s-a stins din viaţă”, declară Elena Bucălae.

Târgu-Jiu

Colegii bărbatului spun că l-ar fi auzit plângându-se de certurile cu soţia, însă nimeni nu a confirmat acest lucru. Dumitru Feroiu va fi înmormântat sâmbătă în satul Poienari. Acesta câştiga un salariu de peste o mie de euro lunar. Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj fac o anchetă în acest caz. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală şi urmează a fi supus necropsiei, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite