Târgu-Jiu: Adio autobuze la standarde europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul, în valoare de patru milioane, care prevedea achiziţionarea de mijloace de transport în comun cu un consum foarte redus, este blocat din cauza crizei.

Achiziţionarea acestora a fost aprobată în programul de investiţii pentru acest an. Consilierii municipali intenţionau ca până la sfârşitul anului să fie achiziţionate cinci  autobuze şi alte cinci troleibuze.„În condiţiile actuale nu se vor mai cheltui bani şi mai ales în condiţiile în care Guvernul a impus tuturor primăriilor să reducă cheltuielile cu 20 la sută.“, a spus Elena Ungureanu, secretar al Consiliului Local Târgu-Jiu. Vasile Căilean, drectorul S.C. Transloc S.A.  spune că ar fi nevoie de alte mijloace de transport care să nu polueze aerul şi să aibă un consum mai mic.


Biletele s-ar putea scumpi din toamnă


Ar fi fost un proiect benefic. Ce avem noi în prezent nu mai corespunde din punct de vedere tehnic şi economic. Consumă mult şi nu mai există nici piese de schimb. Autobuzele care trebuiau să vină, aveau un consum de până la 40 la sută mai mic, astfel încât puteam menţine costul biletelor. Modelele noi  ofereau un confort deosebit călătorilor şi, mai mult decât atât, erau prevăzute cu platforme înclinate pentru persoanele cu handicap“. În prezent, parcul auto Transloc este dotat cu 17 troleibuze, 22 de autobuze, unele fiind fabricate după patru ani de la revoluţie.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite