Acuzaţii de malpraxis după moartea unui bebeluş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Damian Diţescu a primit avertisment pentru că nu le-a spus colegilor ce decizie să ia în cazul pacientei: cezariană sau transfer
Medicul Damian Diţescu a primit avertisment pentru că nu le-a spus colegilor ce decizie să ia în cazul pacientei: cezariană sau transfer

Părinţii copilului îi acuză pe medicii de la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti că au refuzat să intervină şi să efectueze cezariană, iar din acest motiv fătul a fost scos ieri mort din pântecele mamei. Reprezentanţii spitalului analizează situaţia la această oră.

Ionel Toarnă, în vârstă de 34 de ani, tatăl bebeluşului decedat, declară că soţia sa a fost internată la Târgu-Cărbuneşti în cursul zilei de joi, la sugestia medicului ginecolog Damian Diţescu, cel care a supravegheat sarcina. Familia are suspiciuni de malpraxis. „S-a prezentat joi la spital, la sugestia medicului Diţescu, pentru investigaţii în vederea naşterii. A fost internată, dupa calculele noastre intrase în cele nouă luni, după ale medicilor încă nu. Sâmbătă noaptea, la ora 04.00, i s-a rupt apa, a dat semne de naştere, doctorul de gardă, Tănase, nu ştiu cum a consultat-o, nu a luat decizii bune, ce a făcut dânsul nu credeam să se întâmple în secolul acesta. Putea să aleagă orice, cezariană, naştere naturală, orice metodă, dar nu a făcut-o. A fost anunţat şi doctorul Diţescu, în prima fază a spus că va veni, apoi a negat. I se spusese că i se rupsese apa. Din discuţia mea cu dânsul, înainte de internare, mi-a spus să nici nu mă gândesc la sarcină naturală, pentru că nu poate să se dilate mult. Tănase a trecut cum trece apa printre pietre, când s-a constatat că nu au echipamente şi oameni necesari a dat telefon dupa salvare să nască la Târgu-Jiu. Copilul era deja mort.Nu ştim încă ce vom face, dar este un semnal de alarmă”, declară Ionel Toarnă, tatăl bebeluşului născut mort.

Reprezentanţii Spitalului Târgu-Cărbuneşti analizează acum situaţia. „S-a întâmplat un lucru care nu se poate întampla la Cărbuneşti, unde sunt toate condiţiile. Din discuţiile care au avut loc între cei trei medici, fiecare a spus că nu se impunea transferul la un alt spital şi nici cezariana, însă aparţinătorii spun ca se hotărâsera la cezariană. La ora 09.00, ieri, medicul a observat nişte stari anormale ale copilului, i-a făcut nişte metode de resuscitare şi a considerat că este mai bine transferul la Spitalul Judeţean, la Ginecologie, pentru că e o suferinţă fetală şi nu avem medic neonatolog. După ce spun medicii de la Târgu-Jiu, în momentul când a ajuns copilul era deja mort. Vom analiza situaţia şi vom lua măsurile necesare”, declară Constantin Târziu, directorul Spitalului Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti.

La Târgu-Jiu, medicii au constat că fătul era mort. „E vorba de un făt mort intrauterin. Echipa de gardă a Spitalului Judeţean doar şi-a făcut datoria. Pentru salvarea mamei, s-a scos cât mai repede fătul mort. Problema este a Spitalului Orăşenesc din Târgu-Cărbuneşti şi nu ne priveşte pe noi. A născut un făt mort, iar mama este ca o lăuză ca în prima zi după o naştere. Nu pot să mă exprim în legătură cu ceea ce s-a întâmplat. Se va autosesiza Colegiul Medicilor, iar Parchetul va deschide o anchetă. Spitalul Judeţean nu are nicio implicaţie în acest caz“, a spus Vasile Stănculete, directorul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite