Târgu-Jiu: Acuză oamenii legii că l-au bătut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr a depus astăzi o plângere împotriva unui jandarm şi a unui poliţist pe care-i acuză de comportament abuziv. Iulian Ghindă, de 27 ani, susţine că a fost bătut cu pumnii de către oamenii legii şi deţine un certificat medico-legal care atestă că a suferit leziuni.

Tânărul a venit astăzi, însoţit de tatăl şi prietena lui, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj pentru a depune o plângere împotriva unui poliţist şi a unui jandarm. Iulian Ghindă spune că a fost bătut de către jandarmul Ion Rădoescu şi de poliţistul Florinel Cerceloiu. „Mă aflam la prietena mea din Târgu-Jiu, când cineva ne-a bătut în calorifer. Este vorba de  vecinul de la etajul III. Am coborât să văd ce vrea. A început să mă ia la bătaie. A venit poliţia în faţa blocului şi în loc să primesc ajutor au început să mă bată şi ei şi să-mi dea la coaste. Era un poliţist şi un jandarm. Azi am venit la parchet pentru că vreau să depun plângere. Am certificat medico-legal care dovedeşte că am fost bătut“.
Olimpia Popovici, prietena tânărului, spune că muzica şi gălăgia provenea de la o altă locuinţă: „Cred că au ceva cu noi. Eu stau la etajul IV, iar acest vecin stă la III şi a crezut că noi facem gălăgie, dar nu se auzea de la noi. A fost bătut şi fratele lui“.

Amendat pentru tulburarea liniştii publice

Ion Puzdrea, reprezentant al Inspectoratului de Jandarmi Gorj, a precizat că Iulian Ghindă a fost amendat pentru tulburarea liniştii publice: „Patrula mixtă a fost solicitată să intervină prin apelul de urgenţă 112. Echipajul s-a deplasat, în jurul orei 23, pe Aleea Castanilor la solicitarea unei vecine a concubinei lui Iulian Ghindă, întrucât tulbura ordinea şi liniştea publică. A fost sancţionat de jandarm cu amendă contravenţională de 200 de lei pentru deranjarea liniştii şi ordinii publice. A avut un comportament uşor ostil, dar nu s-a folosit forţa. Iulian Ghindă şi fratele lui au fost conduşi la sediul poliţiei fără a fi încătuşaţi“.

Poliţia va face verificări

Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj, a declarat că Iulian Ghindă a venit în audienţă şi a făcut o sesizare: „Se vor face verificări cu privire la ceea ce s-a întâmplat. A venit în audienţă şi a făcut o sesizare“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite