Târgu-Jiu: Un septuagenar acuză de înşelăciune două organizaţii de luptă împotriva corupţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un septuagenar din Tismana susţine că a fost înşelat de către două organizaţii de luptă împotriva curupţiei şi abuzurilor, cărora le-a plătit suma de 1300 de lei. Constantin Ştefan a depus o plângere penală pentru înşelăciune la Pachetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Bătrânul în vârstă de 76 de ani a plătit 1300 de lei către două organizaţii non guvernamentale: Lupta împotriva Corupţiei, Nedreptăţilor şi Abuzurilor din România (LCNAR) şi Forţa Naţională de Luptă împotriva Abuzurilor, Nedreptăţilor şi Corupţiei din România (FNLANCR). Constantin Ştefan este de mai mulţi ani în proces cu Casa Judeţeană de Pensii Gorj, pe motiv că ar fi fost dezavantajat în privinţa modului de calculare a pensiei.

image

Eram internat în spital în toamna anului trecut şi a venit la mine un reprezentant al organizaţiei Lupta împotriva Corupţiei, Nedreptăţilor şi Abuzurilor din România. A spus să-i dau bani că îmi vor repune dosarul pe rol şi se va judeca din nou dosarul. Mi-a cerut prima dată două milioane de lei, pe care i-am plătit. După care, la o lună, mi-a cerut din nou bani şi am plătit trei milioane de lei. Mi s-a spus că banii sunt pentru a întocmi dosarul în instanţa de judecată“. Bătrânul mai are şi acum cartea de vizită al celui care a primit banii: Cristian Chiferiuc, inspector.

Altă organizaţie, alţi bani

La sfârşitul anului trecut, bătrânul a fost vizitat tot la spital de un reprezentant de la o altă organizaţie: FNLANCR. „A venit din nou în două rânduri şi am plătit 800 de lei. Mi-am pierdut cartea de identitate şi ei s-au oferit să mă ajute în schimbul sumei de bani să redobândesc actele de identitate. Nu am fost ajutat cu nimic. Sub masca acestor organizaţii se desfăşoară activităţi ilicite în sensul că obţin foloase necuvenite prin prezentarea ca adevărată a unor fapte mincinoase, pentru că nu este posibil să-şi aroge drepturi de reprezentare în instanţă pe care le au doar avocaţii sau procuratorii“. Bătrânul mai spune în plângerea depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu că a fost indus în eroare: „Aceştia au profitat de vârsta şi naivitatea mea pentru a mă induce în eroare, mai ales că eu nu aveam unde să le verific identitatea şi abilităţile legale“.

Bătrânul a fost înscris în două organizaţii

Cristian Chiferiuc, inspector la LCNAR, spune că banii încasaţi au reprezentat taxă de înscriere în organizaţie şi cheltuieli pentru reprezentare: „Poate să ne dea în judecată şi să ceară recuperarea banilor. Am făcut demersuri la toate instituţiile pentru dânsul, iar toate astea costă. Nu se poate considera nedreptăţit pentru că i-am tăiat chitanţe, iar eu pot să justific tot ce am făcut pentru dumnealui. Am fost personal la toate instituţiile. La dosar există toate documentele pentru care am făcut demersuri. În urmă cu o lună nu a mai dorit să ne ocupăm de dosarul dumnealui şi am renunţat“.
Dumitru Lăpădat, preşedintele FNLANCR, a spus: „Banii încasaţi au reprezentat taxă de înscriere şi cotizaţie. Am vrut să facem o procură ca să-l reprezentăm în procese, dar avea doar o copie după buletinul de identitate şi nu s-a putut. Nu m-am ocupat eu de cazul dumnealui, ci un subordonat“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite