Actorul Ion Caramitru, în recital la Târgu-Jiu la aniversarea Coloanei lui Brâncuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Caramitru
Ion Caramitru

Actorul Ion Caramitru, fostul ministru al culturii, va fi prezent la Târgu-Jiu unde va susţine un spectacol literar-muzical cu ocazia împlinirii a 73 de ani de la inaugurarea Coloanei fără Sfârşit.


Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” va organiza joi, 27 octombrie, o serie de manifestări culturale pentru a marca împlinerea a 73 de ani de la realizarea Coloanei fără Sfârşit, operă de artă cunoscută în toată lumea. La Centrul de Informare Turistică din Parcul Central va avea loc, de la ora 17.00, expoziţia de fotografie „Istoria unui simbol naţional – Coloana fără sfârşit”, cuprinzând  fotografii inedite aflate în arhiva familiei Gorjan. „Fotografiile de epocă marchează traseul parcurs de la primele momente ale conceperii şi executării Coloanei fără sfârşit în Atelierele Centrale din Petroşani, până la montarea şi inaugurarea acesteia, la 27 octombrie 1938, la Târgu Jiu în Parcul Coloanei“, a spus Doru Strâmbulescu, purtătorul de cuvânt al Centrului «Constantin Brâncuşi». Expoziţia va fi vernisată în prezenţa Soranei Georgescu – Gorjan, fiica inginerului care s-a ocupat de realizarea din punct de vedere a Coloanei.
La Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” va avea loc, de la ora 19, un recitalul extraordinar de poezie eminesciană susţinut,  pentru prima oară la Târgu Jiu de marele actor Ion Caramitru, pe acordurile muzicii clarinetistului Aurelian-Octav Popa. Ion Caramitru a avut o contribuţie majoră la salvarea Coloanei fără Sfârşit, pentru că, la venirea acestuia ca ministru al culturii, opera lui Constantin Brâncuşi se afla în proces de restaurare, după un proiect al lui Radu Vaira, prin înlocuirera unor părţi componente, care reprezentau substaţa capodoperei

Biletele pentru spectacol au fost puse în vânzare la casa de bilete a Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu şi, la Centrul de Informare turistică din Parcul Central.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite