Acordul de fuziune pentru înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia a fost semnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorii SNLO, CE Rovinari şi Turceni au semnat acordul de fuziune
Directorii SNLO, CE Rovinari şi Turceni au semnat acordul de fuziune

Capii din minerit şi energie din Oltenia, precum şi reprezentanţii Guvernului şi Ministerului Economiei, au fost prezenţi astăzi la Simpozionul cu tema „Complexul Energetic Oltenia - viitor sigur al energeticii româneşti”, care a avut loc la Târgu-Jiu, la Sala Maură a Prefecturii, în cadrul căruia s-a semnat acordul de fuziune a celor patru unităţi din energie şi minerit.

Directorii Complexurilor Energetice (CE) Craiova, Rovinari şi Turceni, precum şi al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) au semnat acordul de fuziune a celor patru unităţi în vederea înfiinţării Complexului Energetic Oltenia. S-a făcut în acest fel un pas important pentru înfiinţarea celui mai important producător de energie din România. Constantin Bălăşoiu, directorul CE Craiova şi cel care a fost desemnat de guvern să se ocupe de demersurile de înfiinţarea a CE Oltenia, a precizat că activitatea va fi mult mai eficientă şi se vor putea face investiţii în vederea realizării de noi grupuri energetice: „Eficienţa va creşte cu 12% faţă de momentul în care unităţile funcţionează separat. Au avut loc Adunările Generale ale Acţionarilor şi Consiliile de Administraţie în care s-a hotărât fuziunea şi urmează să notificăm Consiliul Concurenţei. (...) CE Oltenia va asigura 29% din energia produsă de România“. Constantin Bălăşoiu a precizat că, până în luna aprilie a anului viitor, CE Oltenia va începe să funcţioneze.

Marin Condescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine-Energie şi al Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia, a spus că se vor înfiinţa noi locuri de muncă prin înfiinţarea CE Oltenia. Acesta nu a agreat însă un management privat la noua unitate: „SNLO şi complexurile energetice au cele mai bune conduceri în momentul de faţă. Un management privat nu reprezintă decât, la fel ca în toată lumea, o castă de privilegiaţi“

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite