Accidentele de muncă de la UM Sadu, produse de tehnologia învechită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariaţii de la Uzina Mecanică Sadu îşi riscă în permanenţă viaţa pentru că tehnologia uzinei de armament este învechită, datând de acum 35 de ani.

Două femei au murit şi alte două persoane au fost rănite în urma accidentelor de muncă petrecute numai în acest an la UM Sadu. Ultimul eveniment de acest fel a avut loc ieri, iar o salariată în vârstă de 42 de ani a suferit arsuri pe mâini şi faţă fiind transportată la spitalul din Craiova. Potrivit reprezentanţilor UM Sadu, tehnologia învechită a uzinei reprezintă un risc sporit de producer de accidente. Utilajele şi aparaturile au o vechime de peste 35 de ani. Lorin Boian, directorul UM Sadu, a declarat că s-a efectuat un studiu pentru introducerea unei noi tehnologii, dar costurile se ridică la aproximativ cinci milioane de euro. „Deocamdată nu există posibilitatea de a fi schimbată tehnologia actual de lucru. Poate cu implementarea şi primirea fondurilor bugetare  vom reuşi să schimbăm aceste tehnologii care prezintă un grad sporit de accident. De la accidental din februarie şi până acum s-a făcut o evaluare a riscurilor la toate locurile de muncă şi vom ţine cont de toate aspectele din studio de risc. Dorinţa noastră este de a implementa toate măsurile dispuse de ITM, precum şi de a găsi alte soluţii în funcţie de materialul de evaluare a riscurilor, astfel încât tehnologiile să elimine cât este posibil de mult aceste riscuri, care, oricum, există permanent lucrându-se cu substanţe extreme de periculoase în general. Investiţia aprobată este cinci milioane de euro şi ar duce la îmbunătăţirea şi ducerea la zi a întregii tehnologii folosită la fabricarea de muniţie. Deja, studiul este aprobat de anul trecut şi suntem planificaţi la această rectificare cu aproximativ 500.000 de euro“.

Accidente de muncă în lanţ

În luna februarie a acestui an, două femei angajate la UM Sadu au murit tot în urma unei explozii, iar un bărbat a fost rănit grav. Diana Andriţoiu, de 42 de ani, şi Mariana Pigui Mirulescu, de 40 de ani, din Bumbeşti Jiu, au decedat pe loc. Explozia a fost urmată de un incendiu care a distrus  în totalitate un depozit în care se aflau aproximativ două tone de pulbere. Alte două accidente de muncă s-au produs în luna noiembrie a anului 2010, două femei fiind rănite.




Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite