Târgu-Jiu: Absolvenţii instituţiilor de învăţământ au la dispoziţie 60 de zile ca să devină şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii care nu respectă acest termen pierd dreptul de a mai primi indemnizaţia de şomaj.

În evidenta Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj au fost înregistraţi, la sfârşitul lunii mai, 4748 de şomeri în plată şi alţi 5250 neindemnizaţi, rata şomajului la nivelul judeţului fiind 6,49 la sută. Acestora li se pot alătura şi absolvenţii instituţiilor de învăţământ care nu au reuşit să-şi găsească un job.

„Absolvenţii instituţiilor de învăţământ, promoţia 2011, au la dispozitie 60 de zile de la data absolvirii studiilor pentru a se înregistra în baza de date a AJOFM Gorj ca persoane aflate în cautarea unui loc de muncă. Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în conditiile legii, în una din institutiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii .

Dacă termenul de 60 de zile nu este respectat, prin neprezentare sau prezentare după acest termen pentru a fi înregistraţi ca şomeri neindemnizaţi, absolvenţii pierd dreptul de a mai primi indemnizaţia de şomaj”, declară Ana Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.

Pentru persoanele care vin din câmpul muncii depunerea dosarului de indemnizaţie de  şomaj , pentru a avea continuitate, se efectuează în termen de 10 zile de la data disponibilizării. Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 10 zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data disponibilizării, indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite