Târgu-Jiu: Ţeapă de 850.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorul unei societăţi comerciale a fost reţinut astăzi pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune, urmând ca în această seară să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Bărbatul a fost reţinut de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, care au stabilit că prejudiciul creat în urma acestor fapte se ridică la suma de 850.000 de lei.

În urma cercetărilor efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, poliţiştii de investigare a fraudelor l-au depistat, astăzi, pe raza municipiului Târgu-Jiu, pe Mihail O., în vârstă de 40 de ani, care se sustrăgea urmăririi penale, fiind suspectat de comiterea mai multor infracţiuni economice, valoarea prejudiciului creat în aceste cazuri fiind de aproximativ 850.000 lei. „Din verificările efectuate până la această dată, poliţiştii au stabilit că bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada 2009-2010, a efectuat achiziţii intracomunitare de animale şi cereale, fără a evidenţia în contabilitate operaţiunile comerciale desfăşurate. Astfel, acesta s-a sustras de la plata TVA-ului şi a impozitului pe venit, prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului fiind estimat la suma de 397.000 lei. De asemenea, cel în cauză este suspectat că în aceeaşi perioadă a indus în eroare doi agenţi economici cu ocazia achiziţionării de produse din carne, precum şi reprezentanţii unei societăţi de leasing, în sensul  că a emis instrumente de plată fără a avea disponibil în cont, prejudiciul cauzat fiind de 452.000 lei“, a precizat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj. Bărbatul va fi prezentat în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune.

Află din ediţia printată de mâine a AdS Târgu-Jiu cine este bărbatul care a prejudiciat statul, dar şi decizia magistraţilor gorjeni.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite