A prins peste un kilogram de peşte din scaunul cu rotile GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concursul de pescuit pentru persoane cu handicap «Şi noi suntem pescari» a avut loc pe lacul Panduraşul. Georgiana Andriţoiu, în vârstă de 19 ani, a avut norocul începătorului şi câştigat locul I cu o captură de 1,2 kg de peşte.

Peste 50 de pesoane cu handicap din judeţul Gorj au participat, în weekend, la Concursul de pescuit «Şi noi suntem pescari», care a avut oc pe lacul Panduraşu din  Târgu-Jiu. Premiul I a fost câştigat de Georgiana Andriţoiu, în vârstă de 19 ani, care a pescuit pentru prima dată în viaţa ei. Aceasta a reuşit să prindă 1,2 kilograme de peşte, pe care l-a eliberat, coform regulamentului, în lac. Georgiana spune că a avut norocul începătorului: „Nu mă aşteptam să câştig. Am fost foarte norocoasă, mai ales că e prima dată când pescuiesc. Mi-a plăcut şi o să încerc să mai vin la pescuit“. Georgiana suferă de amiostrofie musculară şi se află în scaunul cu rotile. Locul doi a fost câştigat de un pescar adevărat, care nu îşi poate folosi nici el picioarele. Marius Budulean, în vârstă de 42 de ani, este câştigătorul de anul trecut al concursului. „Mă bucur că am reuşit să mă menţin pe podium, cu toate că anul acesta nu am mai fost aşa de norocos“, ne-a spus Marius. Acesta a ajuns în situaţia de a nu-şi mai putea folosi picioarele din cauza pasiunii sale, pescuitul. „La vârsta de 18 ani am suferit un accident. Mă aflam la pescuit la copcă, iar gheaţa s-a rupt şi eu am picat în apa foarte rece. Am îngheţat şi mi s-a declanşat un reumatism foarte puternic“. Premiile au fost oferite de Asociaţia Persoanelor cu Handicap din Oltenia. Toţi participanţi au fost răsplătiţi cu câte 30 de lei, iar ocupanţii primelor locuri au primit sume cuprinse între 70 şi 150 de lei.

CLICK pe fotografie pentru FOTOGALERIE


Un debutant în ale pescuitului a fost şi Neluţu Trandafir, singurul cântăreţ de muzică populară din România aflat în scaunul cu rotile. Acesta a fost la un pas să urce pe podium: „La început am prins mai mulţi peştişori, dar pe urmă nu a mai tras. Este pentru prima dată când pescuiesc“.

image

Concursul se va extinde

Concursul de pescuit se află la cea de-a două ediţie şi a fost organizat de Asociaţia Persoanelor cu Handicap din Oltenia, precum şi de Asociaţia sportivă Mobpesc, care le-a oferit gratuit participanţilor câte o undiţă, juvelnic, pălării şi momeală. „Dorinţa noastră este ca, începând de anul viitor, la concurs să participe persoane cu dizabilităţi şi din alte judeţe din Oltenia“, a spus Bogdan Martalogu, preşedintele Asociaţiei Mobpesc din Rovinari.
Mircea Andrei, preşedintele Asociaţiei Persoanelor cu Handicap din Oltenia, a declarat că acţiunea are rolul de a-i determina pe oamenii cu probleme să socializeze: „Persoanele cu handicap au nevoie de de astfel de acţiuni pentru a socializa şi a se simţi mai bine“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite