Târgu-Jiu: A primit accesorii de motociclist de la Nicolas Cage

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Motociclistul târgujian Jean Păsărin deţine o Suzuki Hayabusa, care poate atinge o viteză de până la 420km/h. Chiar renumitul actor Nicolas Cage i-a admirat motocicleta, atuci când se afla la filmări în judeţul Gorj, şi i-a oferit două lanţuru cu medalioane.

Este o adevărată legendă, după ce în urmă cu zece ani a reuşit să traverseze pe două roţi podul de pe Jiu pe arcadele acestuia. Pentru Jean Păsărin, chintesenţa vieţii de motociclist este viteza şi, astfel, şi-a dorit tot timpul să aibă „motoare“ extrem de rapide. Jean Păsărin deţine acum o Suzuki Hayabusa, care este considerată drept cea mai rapidă motocicletă din lume. Este mândru de acest bolid pe două roţi de care este pur şi simplu îndrăgostit. Şi-a dorit dintotdeauna o asemenea motocicletă şi a făcut sacrificii mari pentru a o avea.

image

Viteza maximă pe care o poate atinge este de 350 de km pe oră, dar în urma unei modifică poate să ajungă chiar şi la 420 de kilometri pe oră. Jean Păsărin ne spune că cea mai mare viteză pe care a reuşit să o atingă a fost de 340 km pe oră: „Am mers cu 330 km/oră pe Valea Oltului şi cu 350 km/oră în Italia. Am simţit că zbor. Are o greutate de 250 de kilograme şi un motor de 1300 cm. cubi. Are o putere de 250 de  cai şi atinge 150 km pe oră în prima treaptă de viteză. Este o motocicletă foarte puternică şi de aceea se recomandă ca cei care au foarte mare experienţă să o manevreze. Nu îmi este frică atunci când sunt pe motocicletă. Eu nu am avut niciodată vreun accident şi nu am avut nici măcar o zgârietura sau o amendă primită“.

Şi-a cheltuit toate economiile pe Hayabusa

Are această motocicletă de patru ani şi a făcut sacrificii mari ca să o poată achiziţiona. Motocicleta este construită din metale rare, titan şi un aliaj din aluminiu. În urma unor teste, Hayabusa a depăşit cele mai rapide maşini din lume şi chiar avionul de vânătoare F18. Este o adevărată rachetă pe roţi, iar cea mai mare parte a motocicliştilor se feresc de acest monopost din cauza vitezei foarte mari pe care poate să o dezvolte. Mulţi posesori de Hayabusa au ajuns să-şi găsească sfârşitul pe aceste motociclete. De aceea, se recomandă ca aceşti bolizi să fie conduşi doar de către motocicliştii cu experienţă, care pot să stăpânească puterea lor.

image

Jean Păsărin nu a avut niciun fel accident şi nu a suferit nici măcar o zgârietură. Este capabil să ţină în frâu sutele de cai putere şi ştie când trebuie să-i lase să alerge. „95% din cei care deţin o asemenea motocicletă ajung să sfârşească tragic. E nevoie de mare experienţă pentru a o putea conduce“, spune Jean Păsărin.

S-a întâlnit cu Nicolas Cage

În toamna anului trecut, motocicleta pe care o are i-a atras privirile renumitului actor Nicolas Cage,  atunci când acesta s-a aflat la filmări în judeţul Gorj. Jean Păsărin spune că a avut şansa să-l cunoască în carne şi oase pe Nicolas Cage: „A fost surprins să descopere o asemenea motocicletă în această parte a lumii. Mi-a oferit două lanţuri cu medalioane, unul cu o inimă neagră şi celălalt cu un vultur cu aripile deschise“.

Pasiune moştenită de tatăl său

Pasiunea pentru motociclete a moştenit-o de la tatăl său, care deţinea un motor Royal cu trei medalii pe rezervor deoarece câştigase trei concursuri de motociclism viteză. L-a plimbat de la numai câţiva ani pe motocicletă, dar atunci când a crescut a încercat să-l ţină departe pe fiul său de această pasiune foarte periculoasă. În liceu, Jean Păsărin a fost un elev sârguincios şi a participat la olimpiada naţională de limba română, unde a obţinut premiul III. Nu şi-a continuat studiile pentru că a fost acaparat în totalitate de pasiunea pentru motociclete. S-a urcat prima dată pe un motor înaine de a împlini vârsta majoratului, atunci când urma şcoala de şoferi. S-a împrietenit cu proprietarul unei motociclete şi acesta l-a lăsat să o conducă. În anul 1977, Jean Păsărin şi-a cumpărat prima motocicletă de la un bucureştean care lucra la IMGB. A plătit pe ea 38.000 de lei, o adevărată avere la vremea respectivă. Motocicleta era de fabricaţie nemţească şi avea un motor de 250 cm. Cubi şi 8000 de turaţii. Era cea mai rapidă motocicletă din România la vremea respectivă în doi timpi. Jean Păsărin şi-a achiziţionat apoi motociclete din ce în ce mai puternice până când a ajuns la Hayabusa, cea mai rapidă motocicletă din lume.

A traversat podul de peste Jiu pe arcadele sale


În urmă cu zece ani, Jean Păsărin a reuşit o cascadorie extraordinară, pe care o mai făcuse un singur motociclist gorjean, Romulus Pârvu, în urmă cu peste o jumătate de secol. A traversat pe două roţi podul de peste Jiu pe arcadele acestuia. S-a antrenat mult timp, pentru această cascadorie foarte periculoasă. „Am trecut cu motocicleta pe parapete din metal lung de 32 de metri fără să respir. M-am antrenat mult şi ştiam fiecare fisură. Am desumflat roţile şi le-am spălat ca să aibă o aderenţă mai mare“, ne spune motociclistul.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite