Târgu-Jiu: A înfiinţat Clubul Sportiv Energia Rovinari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A jucat baschet timp de aproape zece ani, iar apoi a fost arbitru la nenumărate competiţii. Marius Vlaicu şi-a împlinit visul, fiind membru fondator al Clubul Sportiv Energia Rovinari, care are 17 ramuri sportive.

Marius Vlaicu a urmat cursurile Şcolii Generale „Constantin Săvoiu“, iar în clasa a treia, fiind cel mai înalt, a fost selectat de către profesorul Gabriel Bekeş să facă parte din echipa de baschet a Clubului Sportiv Şcolar Târgu-Jiu, activitate pe care a continuat-o până în clasa a douăsprezecea. „Am participat la trei ediţii de campionate naţionale de minibaschet, iar ulterior am făcut parte din echipele de juniori, care au participat la campionatele naţionale de juniori din România, obţinând chiar un loc trei. Am urmat Colegiul Naţional Ecaterina Teodoroiu, unde am fost preşedintele Asociaţiei Sportive Ştiinţa şi am continuat să joc baschet atât în echipa liceului, cât şi în campioantele naţionale. A fost dificil, pentru că mă împărţeam între şcoală şi baschet, dar a fost şi plăcut, m-a consolidat şi fortificat pentru bătăliile vieţii“, spune Marius.


Arbitru de prima ligă


După abvsolvirea liceului, a jucat baschet pentru mai multe echipe din campionatul naţional divizia B, iar la facultate, a organizat o serie de campionate de baschet între facultăţi. „Am urmat Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universităţii Craiova. Am ales-o pentru că am terminat un profil de electronică la liceu şi am considerat că pot să fac faţă acestei facultăţi. Am participat de două ori la campionatele naţionale universitare ale României“, adaugă acesta. Încă din facultate, Marius şi-a dorit să ajungă arbitru şi a urmat cursurile din cadrul Colegiului Naţional de Arbitri. În anul 1993, a participat la concursul pentru arbitri de baschet, pe care l-a promovat, obţinând calitatea de arbitru divizionar, fiind delegat de atunci şi până în prezent la foarte multe meciuri. „În anul 2000, am promovat examenul de arbitru de baschet de primă ligă, activitate pe care am continuat-o până în 2008. Datorită faptului că am devenit un om «cu greutate», n-am mai putut continua această activitate“, mai spune Marius Vlaicu. În 2001, a fost numit directorul Direcţiei de Tineret şi Sport Gorj. În acea perioadă, a implementat şi aplicat în Gorj Legea Educaţiei Fizice şi Sportului, aducându-şi aportul la înfiinţarea a numeroase structuri sportive din judeţul Gorj. „Visul meu a fost să creez o echipă de baschet, care să ajungă în prima ligă a baschetului românesc, ceea ce s-a şi reuşit. În 2001, am avut iniţativa şi am înfiinţat, cu sprijinul conducerii Complexului Energetic Rovinari şi Sindicatului Energia Rovinari, Clubul Sportiv Energia Rovinari, care are 17 ramuri sportive, dintre care doar trei sunt active, având două echipe în prima ligă, handbal şi baschet şi fotbal liga a treia. Începând cu data de 1 iulie 2010, am fost numit de către consiliul director al CS Energia Rovinari în funcţia de preşedinte al secţiei de baschet“, încheie Marius.


Cum a ajuns echipa în prima ligă?


Echipa de baschet am înscris-o în campionatul naţional de divizia B în 2001, unde a rămas până în 2007, fiind de două ori capabilă să promoveze în prima ligă, după care a obţinut un rezultat foarte bun în camp 2008-2009 , ajungând în FINAL-FOUR a Cupei României şi clasându-se pe locul 7 în play off. În campionatul 2009-2010, echipa s-a clasat pe locul 9.


Ce înseamnă funcţia de preşedinte al secţiei de baschet?


Această numire mă onorează, dar ma şi obligă, pentru că îmi doresc să dezvolt baschetul în juderţul Gorj şi echipa să ocupe un loc cât mai sus în calasment, asta şi în funcţie de bugetul acordat. Îmi doresc de asemenea ca spectatorii şi iubitorii baschetului să vină în număr cât mai mare în Sala Sporturilor din Târgu-Jiu, iar în cadrul secţiei de baschet doresc să atrag oameni care au jucat baschet, care sunt iubitori de baschet şi care doresc să îşi aducă aportul la dezvoltatea sportului şi baschetului în Gorj.

Ce-i place


Să muncesc. Îmi place să fiu în slujba oamenilor şi să fiu loial şi corect. Vreau să las ceva în urma mea în viaţă. Îmi plac politica şi sportul, în special baschetul. Îmi place să mă uit la ştiri, pentru a fi la curent cu tot ce se întâmplă. Îmi place să ascult muzică şi să dansez.


Ce nu-i place


Nu suport nedreptatea. Nu îmi plac oamenii care nu îşi respectă cuvântul şi nu îmi place ipocrizia. Detest minciuna şi nu îmi plac trădătorii. Nu îmi plac oamenii care nu fac lucrurile aşa cum trebuie, de aceea România a ajuns în starea economică în care este.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite