Târgu-Jiu: A început goana după subvenţiile pentru căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Oamenii pot veni zilnic la cele cinci cluburi
Târgu-Jiu: Oamenii pot veni zilnic la cele cinci cluburi

Zeci de persoane au luat cu asalt încă de dimineaţă cele cinci locaţii unde se pot depune cererile. Autorităţile au apreciat faptul că numărul celor care vor apela la ajutoare va creşte anul acesta, pentru că foarte multe persoane au rămas şomere, iar salariile au scăzut.


Târgujienii cu venituri mici au apelat şi anul acesta la ajutorul pentru încălzirea locuinţei. Majoritatea dintre cei care s-au prezentat la cele cinci cluburi ale vârstei a treia sunt pensionari sau şomeri şi nu îşi pemit să acopere cheltuielile de încălzire în perioada sezonului rece. „Am venit să depun cerere, pentru că am o pensie de 470 de lei pe lună. Stau la casă şi mă încălzesc cu lemne. Nu ştiu câte lemne o să cumpăr cu banii de aici, pentru că o căruţă cu lemne costă 200 de lei şi îmi ajunge doar două săptămâni. Anul trecut am luat ajutor de două ori, în valoare de câte 50 de lei. Am fost nevoită să stau şi în frig“, spune Maria Turbatu, o pensionară în vârstă de 74 de ani din Târgu-Jiu. 


11.000 de beneficiari în sezonul precedent


Alin Borăcel are 31 de ani şi niciun venit sigur, pentru că munceşte cu ziua. „Muncesc pe unde apuc, pentru că nu am niciun venit şi trebuie să mă întreţin. Deocamdată nu am făcut focul în sobe, am stat în frig“, spune bărbatul. Tranşele de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei au rămas aceleaşi ca anul trecut. Maximul subvenţiei pentru încălzirea cu gaze naturale este de 262 de lei pe lună, în vazul în care venitul nu depăşeşte 155 de lei pe lună, iar minimul este de 19 lei, pentru un venit cuprins între 540 şi 615 lei.  Centrele de distribuire şi colectare a cererilor sunt deschise zilnic, între orele 8.00 şi 19.00, iar sâmbăta şi duminica între 9.00 şi 13.00. În perioada sezonului rece trecut, peste 11.000 de familii au beneficiat de subvenţii pentru încălzirea locuinţei.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite