VIDEO ŞI FOTO / A furat bijuteriile verişorului său ca să dea dedicaţii şi dar la nuntă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 32 de ani, din comuna Fărcăşeşti, i-a furat verişorului său două brăţări din aur, în valoare de 4.000 de lei. Cornel Vâlsan a recurs la această infracţiune ca să facă rost de bani pentru un dar de nuntă, iar fapta i-ar putea aduce 15 ani de puşcărie.

Laurenţiu Vâlsan, un târgujian de 26 de ani, victima propriului verişor, a venit astăzi la poliţie pentru a da ultimele declaraţii despre bijuteriile care i-au dispărut din casa bunicilor de la Fărcăşeşti. De dragul de a da dedicaţii la o nuntă şi din dorinţa de a auzi expresia „fără număr“, Cornel Vâlsan, un bărbat de 32 de ani, din Fărcăşeşti, i-a furat brăţările din aur ale verişorului său şi le-a dus direct la amanet, după care s-a prezentat, sâmbă seara, la aceeaşi nuntă la care se afla şi ruda sa. „Când să-mi pun brăţările ca să merg la nuntă, am observat că accesoriile dispăruseră. Am crezut că a picat cerul pe mine. Sâmbătă seara m-am dus totuşi la nuntă şi acolo m-am întâlnit cu acest verişor. Am văzut la el ce nu a avut niciodată: hârtii de 200 de lei, din care tot dădea dedicaţii. M-am dus pe la mai multe case de amanet şi am constatat că una dintre brăţări fusese amanetată la Rovinari. Acum am reuşit să le recuperez. Una o am chiar la mână“, a spus Laurenţiu Vâlsan, victima infracţiunii de furt.

Laurenţiu Vâlsan arată ca şi-a pus una dintre cele două brăţări la mână

image

Verişorul său a fost scos astăzi din arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Gorj, urmând ca procurorii să-l prezinte în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă  pentru 29 de zile.

A amanetat brăţările pentru dar de nuntă şi dedicaţii

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a stabilit faptul că suspectul a pătruns prin efracţie în locuinţa vărului său, iar de aici a sustras bijuterii din aur, precum şi bani, prejudiciul fiind estimat la suma de aproximativ 4.000 de lei. Poliţiştii au recuperat bunurile sustrase şi cei 10 lei, pe  numele său fiind întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat“, a precizat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Ani de puşcărie, 15 la număr

Bunurile furate au fost recuperate în totalitate, dar faptul lui Cornel Vâlsan rămâne şi i-ar putea aduce cel mult 15 ani de închisoare. „Pedeapsa prevăzută pentru această infracţiune este cuprinsă între 3 şi 15 ani de închisoare“, a menţionat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj. Bărbatul de 32 de ani nu a scos nicio vorbă despre furtul comis sâmbătă seara şi nici despre dedicaţiile fără număr de la nuntă.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite