Târgu-Jiu: PORTRET/ AUDIO/ A devenit prezentator de radio de la o şurubelniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A visat de mic să devină realizator de radio şi DJ şi s-a pregătit la început pentru această meserie la o şurubelniţă înfiptă într-un casetofon.

Este unul dintre cei mai cunoscuţi prezentatori de radio şi DJ din Târgu-Jiu. Marian Stănoiu a prezentat concertele unor formaţii renumite. A visat de mic să devină ceea ce este astăzi. „Când eram mic, pe la 13 ani, vorbeam la şurubelniţă pe post de microfon şi mă înregistram la un casetofon. Mă credeam realizator la un cunoscut post de radio naţional. Era un joc, care mi-a prins bine mai târziu. Ajunsesem la o colecţie de peste 400 de casete, multe dintre ele fiind înregistrate de către mine“, ne povesteşte Marian. A urmat Şcoala generală nr. 11 şi Liceul Ecaterina Teodoroiu, la profilul de matematică fizică.
Marian a fost pasionat şi de dansuri. A făcut parte dintr-o formaţie şi era prezent la spectacole şi diverse evenimente artistice. De dansuri se leagă şi debutul lui ca DJ. „Prima dacă când am făcut un program muzical într-o discotecă a fost la vârsta de 17 ani. Eram în localitatea Vălenii de Munte la un verişor. DJ –ul de acolo m-a lăsat să pun muzică, pentru că aveam câţiva prieteni împreună cu care realizasem un sincron pe muzica lui Vanilla Ice. În anul 1995, am avut o formaţie de dansuri. La început eram 11 în formaţie, iar apoi am rămas cinci. Prima dată am început să pun muzică la discotecă pe casete. Derulam casetele cu pixul, pentru că mergea mult mai repede. La început, pentru că îmi plăcea foarte mult Vanilla Ice, mi-am ales numele de scenă DJ Ice. Prima discotecă unde am activat a fost una de cartier. Făceam şi animaţie pentru ca atmosfera să fie cât mai bună şi ca toată lumea să se simtă bine. Cel mai mult am lucrat la discotecile din Drăguţeşti şi Stăneşti, unde mai activez şi acum“, îşi aminteşte Marian.

De 13 ani este prezentator de radio

Marian Stănoiu a debutat ca prezentator de radio în urmă cu 13 ani. „Eram bun prieten cu George Filiş (n.r.- un fost prezentator de radio) şi făceam parte din Fan Clubul Radio Târgu-Jiu. George lucra la Radio Târgu-Jiu şi mi-a cerut să-i iau locul la butoane preţ de câteva minute până când fumează o ţigară, dar s-a întors după două ore. Îmi tremurau mâinile pe butoane, dar, până la urmă, m-am descurcat. Aşa am ajuns prezentator de radio. În anul 2000, m-am mutat la Radio Omega, unde am activat trei ani şi junătate, după care am lucrat la Star FM, o perioadă asemănătoare. De patru ani activez la Radio Infinit. Emisiunea pe care o realizez se numeşte Hituri la infinit“, ne explică Marian Stănoiu. Genul de muzică pe care îl preferă este tech. Timp de o lună şi jumătate a lucrat la Pro Fm şi a fost la un pas să facă saltul către un post de radio naţional.

Este unul dintre cei mai apreciaţi amfitrioni de concerte

A prezentat concertele unor formaţii în vogă, dar şi ale unor trupe care au marcat istoria muzicii din ţara noastră: „Cel mai mare eveniment la care am participat a fost la Drăguţeşti, când a venit formaţia Akcent, unde au venit peste 2000 de spectatori. E greu să exprimi în cuvinte ce simţi atunci când asiguri muzică şi animaţie pentru o mulţime aşa de mare. Este ceva deosebit. Am asigurat prezentarea pentru formaţii mari, cum ar fi Holograf, Iris şi Voltaj“. Marian îşi aminteşte că la un concert susţinut de 3 Sud-s-a iscat din senin o furtună puternică, iar energia electrică s-a intrerupt.

PROFIL

Născut. 8 mai 1980, la Marghita, judeţul Bihor
Studii. Facultatea de Management Turistic şi Hotelier din Băile Herculane.
Experienţă. Este DJ de 13 ani şi realizator programe radio de 11 ani.
Familie. Necăsătorit.

Ce-i place
Ador să călătoresc şi să ies cu prietenii în aer liber. Cel mai mult mi-a plăcutr Italia. Am avut ocazia să petrec trei ani la rând concediul în această ţară şi a fost superb. Îmi place să fac mişcare şi sport. Când timpul îmi permite, joc fotbal cu prietenii.

Ce nu-i place
Nu suport ipocrizia şi superficialitatea. Nu îmi plac politicienii pentru că mint foarte mult şi ajung să se contrazică în declaraţii. Îmi place politica, dar nu şi politicienii. Nu îmi place să mă uit la telenovele.


Întrebări şi răspunsuri
Te-a ajutat ca prezentator de radio faptul că aveai experienţă de DJ?
Ca realizator de radio m-a ajutat faptul că aveam o oarecare experienţă ca DJ la discotecile la care lucrasem. Cel mai mare critic al meu era mama mea. La început, înregistram toate intrevenţiile mele pe post pentru a putea să-mi observ greşelile şi să le corectez.

Ce îţi place mai mult: cariera de DJ sau cea de prezentator de radio?
Sufletul îmi este împărţit între radio şi discotecă, dar cred că cel mai mult mi se potriveşte munca de la radio. Când plec în concediu simt lipsa ascultătorilor şi a microfonului.

Ascultă aici un mix realizat de Marian Stănoiu

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite