Târgu-Jiu: FOTO GALERIE/ A deschis lângă casă primul zoo din Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicu Lăscăteu, din Leleşti, şi-a deschis o mini-grădină zoologică lângă casă, care se întinde pe un hectar. Profesorul de sport din Leleşti a investit înamenajarea unei zone deagrement unde au fost aduse animale exotice şi autohtone.

În localitatea Leleşti, la numai 9 kilometri de Târgu-Jiu, Nicu Lăscăteu, professor de educaţie fizică şi sport, în vârstă de 43 de ani, şi-a deschis o minigrădină zoologică, aproape de casă. Aceasta se întinde pe o suprafaţă de aproximativ un hectar. Omul spune că iniţial începuse o afacere cu chinchila şi struţi. În primăvara aceasta s-a apucat să amenajeze o grădină zoologică unde a adus păuni, fazani, chinchila, struţi, ponei şi iepuraşi belgieni.

image

Doar o parte din iepuraşii belgieni au fost aduşi în grădina zoologică

Tenis şi volei


Nu a stabilit o taxă de intrare. „M-am gândit la acest proiect dat fiind că în judeţ nu există o grădină zoologică şi nici locuri speciale de distracţie pentru copii. Avem patru ponei, trei struţi, 40 de iepuri belgieni, şase porumbei, doi fazani şi o familie de păuni. Peste 1.500 de lei cheltui numai pentru întreţinerea poneilor. Voi construi câteva căbănuţe din lemn“, ne spune Nicu Lăscăteu.

image

Copiii privesc cu plăcere la cei doi păuni

Leleşteanul mai spune că, atunci când sunt la serviciu, părinţii pot să-şi lase copiii o zi întreagă, în grădină. „Faptul că s-a deschis o grădină zoologică lângă Târgu-Jiu este un lucru  nemaipomenit. În Gorj nu există un loc special şi atractiv pentru fetiţa mea. Pot să o las aici să se joace cu poneii toată ziua. E ceva inedit“, a precizat Cristina Burlan din Târgu-Jiu. Copiii sunt atraşi cel mai mult de ponei şi struţi. „Vin des aici pentru că îmi place să călăresc poneii şi să văd struţii, sunt imenşi“, a spus Adrian Feroiu de 12 ani.

image

Proprietarul hrăneşte unul dintre cei trei struţi

image

Profesorul Nicu Lăscăteu le arată copiilor un ou de struţ

image

Luana Burlan s-a plimbat cu poneiul

Prichindeii pot să joace şi tenis, volei sau badminton. Printre planurile iniţiatorului sunt achiziţionarea de bivoli, cămile şi elefanţi. La grădina zoologică va fi amenajat un loc pentru grătar şi un heleşteu cu peşti.

Cu animalele la zilele onomastice

La diverse evenimente, cum ar fi zile onomastice şi serbări, adminstratorul zonei de agrement se deplasează atunci când este solicitat cu unul sau doi ponei, iepuri, alte animale şi păsări. Gorjeanul se ocupă şi cu vânzarea animalelor sau păsărilor. Un pui de struţ costă 80 de euro, chinchilla- 40 de lei, iar iepurele belgian - 30 lei.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite