Târgu-Jiu: A demonstrat nevinovăţia lui Marcel Ţundrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul Ţundrea s-a închis definitiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la trei ani de la moartea celui care a stat 12 ani în închisoare pe nedrept.

Nimeni nu o să plătească pentru faptul că Ilie Marcel Ţundrea a stat 12 ani în închisoare fără să fie vinovat. Asta pentru că singura lui fiică, precum şi mama acestuia, în vârstă de peste 80 de ani, nu doresc să continue procesul prin care să solicite despăgubiri statului român.
„Nu comentez nimic legat de acest caz. Vă rog să nu mă mai sunaţi cu privire la acest subiect“, a spus Nicoleta Ţundrea, unica fiică a lui Marcel Ilie Ţundrea. Nu s-a limitat la atât, soţul acesteia a sunat reporterul Adevărul de Seară şi a adresat jigniri şi insulte.
Mama lui Ţundrea are peste 80 de ani şi nu a dorit nici ea să mai continue procesul. „Am fost la ea să-mi dea împuternicire pentru a continua procesul de achitare a fiului ei, după moartea acestuia, dar a refuzat. Nu mai voia ca procesul să continue. Am reuşit să iau o procură de la un verişor şi, astfel, să-l reprezint în continuare. Procesul nu va continua, pentru că nimeni nu doreşte asta“, a declarat avocata Liliana Clima.

Eliberat din închisoare în 2004

Marcel Ilie Ţundrea a fost declarat nevinovat, vineri, prin sentinţă definitivă, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Recursul declarat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov a fost retras, astfel încât toate acuzaţiile împotriva sa au fost anulate.
Marcel Ilie Ţundrea a fost arestat în 1992 sub acuzaţiile de omor şi viol, victimă fiind o fată în vârstă de 13 ani, vecină cu acesta. În 2004, procurorul Emil Moţa a decis efectuarea testului ADN, care a arătat că Ţundrea nu este vinovat. Drept urmare, în primăvara anului 2004, Parchetul Gorj a admis cererea de revizuire a dosarului şi acesta a fost pus în libertate.

„Am crezut mereu că e nevinovat“

Procesul s-a reluat din nou şi toate instanţele i-au dat câştig de cauză, dar Parchetul a făcut mereu recurs şi astfel procesul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În luna ianuarie a anului  2007, când procesul era în desfăşurare, Ţundrea a murit. Avocata acestuia, Liliana Clima, care s-a ocupat de caz din 1992,  a continuat procesul şi l-a reprezentat pe Ţundrea la toate instanţele. „Sentinţa este o satisfacţie profesională, pentru că mereu am crezut în nevinovăţia clientului meu. Munca a fost una exraordinară şi de lungă durată. Rezultatul nu m-a surprins. Este o achitare post mortem şi o satisfacţie profesională“, a spus Liliana Clima.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite