Târgu-Jiu: A acumulat datorii după moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Ijac ne arată certificatul de deces al fostului soţ
Ioana Ijac ne arată certificatul de deces al fostului soţ

Un bătrân din municipiul Târgu-Jiu care a decedat în urmă cu şapte ani a acumulat datorii de 1400 de lei. Rudele mortului s-au trezit acum cu impozite neplătite pentru o maşină pe care a vândut-o, dar fără să o radieze. 

Ioana Ijac, în vârstă de 71 de ani, din Târgu-Jiu,a fost pe punctul de suferi un infarct, când a fost la casieria Direcţiei de Venituri Publice ca să-şi achite impozitul pentru locuinţă. A aflat că fostul ei soţ, Ion Singuran, are o datorie de 1400 de lei, pentru o maşină pe care acesta a vândut-o. Numai că acesta este mort de aproape şapte ani. „Nu am ştiut nimic de această datorie. Păi morţii pot să facă datorii? Am rămas stupefiată. Mi s-a spus că la adresa unde locuiesc figurează această datorie“, spune Ioana Ijac. Mai mult decât atât, femeia se despărţise de soţul ei înainte ca acesta să vândă maşina şi nu înţelege ce legătură mai are cu datoria lăsată de acesta: „Noi ne-am despărţit în anul 2001, iar, în urma partajului, maşina i-a revenit fostului soţ, care a vândut-o un an mai târziu. Nu a făcut acte, ci doar o dovadă de mână şi nu a mers să rezilieze maşina. În anul 2003 a decedat şi noi ne-am ocupat de înmormântare. Am fost să scoatem certificatul de deces şi nu ne-a spus nimeni ceva de vreo datorie a fostului soţ“.

Maşina a fost dezmembrată

Bătrâna este îngrijorată pentru că i s-a spus că ar putea să i se oprească din pensie în contul datoriei fostului soţului: „Nu ştiu ce legătură am eu, în condiţiile în care eram divorţaţi în momentul vânzării autoturismului Dacia şi acesta nu mai era bun comun“. Ioana Ijac a mers la Direcţia de Venituri Publice ca să găsească o rezolvare acestei probleme.  Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu l-au găsit pe cumpărător şi au aflat că maşina nici nu mai există, pentru că a fost demontată. „Cumpărătorul ne-a spus că nu a putut să înscrie autoturismul în circulaţie, pentru că avea anumite modificări la motor şi l-a dezmembrat pentru piese de schimb. Era o eroare pentru că în contractul de cumpărare era menţionată şi soţia lui. Nu ştiam că maşina a fost vândută, deoarece nu ni s-a prezentat niciun act. Urmează să se facă un proces-verbal de scoatere din uz şi, ulterior, să se scadă impozitul“, a spus Mariana Budulan, directoarea Direcţiei de Venituri Publice Târgu-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite